16.4 C
Valencia

La Generalitat impulsa un acord estratègic amb Tianjin per aprofitar el potencial de dinamisme industrial

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

La Generalitat plantejarà al municipi xinés de Tianjin un acord estratègic de col·laboració en diferents àmbits tan socials com a econòmics per consolidar i incrementar les relacions que existeixen entre la Comunitat Valenciana i aquesta zona de la Xina.

Així ho ha assegurat el president de la Generalitat, Ximo Puig, després de mantenir diferents trobades amb autoritats d’una de les quatre ciutats xineses el desenvolupament de les quals depén directament del Govern, al costat de Beijing, Xangai i Chongqing i que presenta un dels majors creixements econòmics i dinamisme industrial del nord-est de la Xina.

“S’obre una gran possibilitat de col·laboració amb la ciutat de Tianjin que vaja més enllà de la important relació que s’ha iniciat amb el port de la ciutat”, ha explicat el cap del Consell, que durant aquesta setmana encapçala una missió comercial i institucional a la Xina, acompanyat pel conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent.

Aquesta missió forma part de la política de la Generalitat d’establir relacions estratègiques amb regions de tot el món amb interessos coincidents als de la Comunitat Valenciana o que suposen nous mercats i oportunitats per a les empreses valencianes, com ha estat el cas de el Canadà o de la propera missió comercial al Japó.

- Publicitat -

El president de la Generalitat s’ha reunit aquest dilluns amb el vicealcalde per a assumptes portuaris de Tianjin, Jin Xiangjun, amb qui ha explorat també acords paral·lels en àmbits com la cultura o l’esport.

Precisament en aquest apartat és on, segons ha explicat Puig, “existeix una oportunitat per intensificar la relació tan social com a comercial de la Comunitat Valenciana amb Tianjin i, per tant, amb la Xina”. El president, que ha visitat diferents instal·lacions de Tuanbo New Town (en concret el Museu Memorial Juan Antonio Samaranch i l’estadi de futbol), ha destacat que siga una empresa valenciana, Spanish Soccer Institute, la que vaja a encarregar-se de llançar un complex d’instal·lacions esportives situat en el districte de Jinghai i que es va construir per als Jocs Nacionals de la Xina de 2017.

- Publicitat -

“L’esport i la cultura són actius amb els quals explica la Comunitat Valenciana i que cal aprofitar per a internacionalitzar-nos”, ha assenyalat el president, que ha destacat en la seua reunió amb el vicealcalde Xiangjun, el potencial tan social com a econòmic de l’esport professional a la Comunitat Valenciana, però també dels projectes de formació per a joves.

El dirigent xinés, per la seua banda, ha manifestat al president, “la voluntat de Tianjin de seguir estrenyent relacions d’amistat amb el govern de la Generalitat Valenciana i consolidar i potenciar les relacions actuals en matèria d’educació, esport i relacions portuàries, com a continguts reals d’intercanvi cultural i comercial”. “Anem a assentar un protocol polític i diplomàtic per aconseguir un agermanament entre ambdues regions”, ha traslladat Jin Xiangjun al president Puig.

Créixer pel port

El president ha visitat també aquest dilluns el Port de Tianjin, el principal nexe d’unió entre aquesta zona de la Xina i la Comunitat Valenciana. “Anem a aprofundir en les relacions que ja existeixen entre les dues autoritats portuàries per créixer, perquè no són tot el important que deurien”.

El Port de València canalitza uns 40.000 contenidors procedents del recinte portuari de Tianjin. “Tianjin és un dels 10 ports més importants del món i hem d’aconseguir que una part major dels 15 milions de contenidors que des d’aquí s’exporten entren pels ports de la Comunitat Valenciana, tant pel Port de València que ja té una relació establerta com pel port de Castelló”, ha dit Puig.

El president de l’Autoritat Portuària de València, Aurelio Martínez, ha afirmat que els ports de la Comunitat Valenciana “han de fer els deures per incrementar el tràfic procedent de la Xina i especialment de Tianjin”. Martínez, juntament amb el president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo, ha mantingut una reunió tècnica amb responsables del recinte portuari xinés per desenvolupar el conveni que manté València amb Tianjin des de l’any passat.

Segons Martínez, la tecnologia, el coneixement en la logística operativa i les polítiques mediambientals són elements d’acord amb l’autoritat portuària de Tianjin. A aquest marc s’unirà el Port de Castelló, el president del qual, Francisco Toledo, ha advocat pel treball conjunt dels ports valencians per incrementar la relació amb els ports de la Xina.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,559FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià