23.1 C
Valencia

La Generalitat llança unes noves ajudes al lloguer per als afectats per la crisi

Consulta ací com accedir a les ajudes.

- Publicitat -AVL

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) ha publicat aquest dilluns les bases per a la concessió d’ajudes al lloguer a les persones arrendatàries de vivenda habitual que, com a conseqüència de l’impacte econòmic i social de la Covid-19, tinguen problemes transitoris per a atendre el pagament parcial o total de l’arrendament i es troben en situació de vulnerabilitat.

Les ajudes, promogudes per la Vicepresidència Segona i Conselleria de Vivenda i Arquitectura Bioclimàtica, tenen un import global màxim estimat de 7,5 milions euros, “sense perjuí de la seua possible ampliació amb fons procedents de l’Estat o de la Unió Europea”, ha concretat l’administració en un comunicat.

La quantia de l’ajuda podrà arribar fins al cent per cent de la renda que conste en el contracte d’arrendament, fins a un import màxim de 650 euros al mes i per un període màxim de sis mesos. Es pot incloure’s com a primera mensualitat la corresponent al mes d’abril.

Aquest programa inclou la concessió d’ajudes per a fer front a la devolució de les ajudes transitòries de finançament, que les entitats bancàries hagen oferit a les persones sol·licitants que es troben en la situació de vulnerabilitat social i econòmica com a conseqüència de l’expansió del coronavirus.

Podran beneficiar-se de les ajudes d’aquest programa les persones físiques que, en la seua condició d’arrendataris de vivenda habitual, acrediten estar en situació de vulnerabilitat econòmica i social sobrevinguda a conseqüència de la Covid-19 amb posterioritat al 15 de març de 2020.

SUPOSATS DE VULNERABILITAT

Entre els supòsits de vulnerabilitat estan, entre uns altres, que la persona que estiga obligada a pagar la renda de lloguer passe a estar en situació d’atur, Expedient Temporal de Regulació d’Ocupació (ERTO) o, en cas de ser empresari o empresària, haja reduït la seua jornada per motiu de cures o altres circumstàncies similars que suposen una pèrdua substancial d’ingressos.

El límit previst serà de cinc vegades l’IPREM en els casos en què siga persona amb paràlisi cerebral, amb malaltia mental, o amb discapacitat intel·lectual, amb un grau de discapacitat reconegut igual o superior al 33%, o amb discapacitat física o sensorial, amb un grau de discapacitat reconeguda igual o superior al 65%, així com en els casos de malaltia greu que incapacite, acreditadamente, la persona o el seu cuidador o cuidadora, per a realitzar una activitat laboral.

En la concessió de les ajudes es prioritzarà en funció del grau de vulnerabilitat de les persones beneficiàries fins que s’esgote l’import global. En el cas que, en esgotar-se la quantia, existiren diverses persones beneficiàries amb el mateix grau de vulnerabilitat, tindran prioritat les dones o persones de major edat.

PRESENTACIÓ

El termini de presentació de sol·licituds comença aquest dimarts i finalitzarà a les 12 hores del pròxim 30 de juny. Es presentaran seguint el model normalitzat i acompanyat d’una declaració responsable firmada per la persona sol·licitant, juntament amb la documentació referida.

En la pàgina web de la Vicepresidència Segona i Conselleria de Vivenda i Arquitectura Bioclimàtica estarà disponible tota la informació i documentació de la convocatòria a partir del dimarts 5 de maig.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,716FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Fundació de l’Hospital Provincial de Castelló renova la seua imatge corporativa

La comissió permanent aprova les línies que perfilaran la nova política comunicativa de la institució per a reforçar el seu perfil com a centre de referència científic i biomèdic i millorar la divulgació social

Borriana viurà la vigília de la Mare de Déu de la Mercè d’una manera diferent

La visita a la casa dels Gegants i Cabuts i el concert del Cor Carnevale protagonitzen la festivitat

La Universitat Jaume I celebra l’acte d’obertura del curs acadèmic 2020-2021

El catedràtic de Filologia Catalana, Vicent Manuel Salvador, serà l'encarregat de pronunciar la lliçó inaugural

Alfafar aprovarà per ple el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima

L'aprovació del Pla d'Acció per al Clima i l'Energia Sostenible (PAUS) respon al compromís adquirit en adherir-se el consistori al Pacte d'Alcaldes.

Paterna aconsegueix un acord històric de fusió entre cinc clubs de futbol locals

La fusió es materialitzarà al llarg d'esta temporada per a ser efectiva en la de 2021-2022
- Advertisement -

: Valencià