4:36 pm - Monday, 25 May 2020

La Generalitat llança unes noves ajudes al lloguer per als afectats per la crisi

- Publicidad -Reciplasa Vila-real

Consulta ací com accedir a les ajudes.

- Publicitat -AVL
- Publicidad -Coronavirus
- Publicidad -Escalante GVAMobilitat
- Publicidad -CastelloTributs CaixaOntinyent
- Publicidad -CoronavirusOnda mascarillas
- Publicidad -
Borriana

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) ha publicat aquest dilluns les bases per a la concessió d’ajudes al lloguer a les persones arrendatàries de vivenda habitual que, com a conseqüència de l’impacte econòmic i social de la Covid-19, tinguen problemes transitoris per a atendre el pagament parcial o total de l’arrendament i es troben en situació de vulnerabilitat.

Les ajudes, promogudes per la Vicepresidència Segona i Conselleria de Vivenda i Arquitectura Bioclimàtica, tenen un import global màxim estimat de 7,5 milions euros, “sense perjuí de la seua possible ampliació amb fons procedents de l’Estat o de la Unió Europea”, ha concretat l’administració en un comunicat.

La quantia de l’ajuda podrà arribar fins al cent per cent de la renda que conste en el contracte d’arrendament, fins a un import màxim de 650 euros al mes i per un període màxim de sis mesos. Es pot incloure’s com a primera mensualitat la corresponent al mes d’abril.

Aquest programa inclou la concessió d’ajudes per a fer front a la devolució de les ajudes transitòries de finançament, que les entitats bancàries hagen oferit a les persones sol·licitants que es troben en la situació de vulnerabilitat social i econòmica com a conseqüència de l’expansió del coronavirus.

Podran beneficiar-se de les ajudes d’aquest programa les persones físiques que, en la seua condició d’arrendataris de vivenda habitual, acrediten estar en situació de vulnerabilitat econòmica i social sobrevinguda a conseqüència de la Covid-19 amb posterioritat al 15 de març de 2020.

SUPOSATS DE VULNERABILITAT

Entre els supòsits de vulnerabilitat estan, entre uns altres, que la persona que estiga obligada a pagar la renda de lloguer passe a estar en situació d’atur, Expedient Temporal de Regulació d’Ocupació (ERTO) o, en cas de ser empresari o empresària, haja reduït la seua jornada per motiu de cures o altres circumstàncies similars que suposen una pèrdua substancial d’ingressos.

El límit previst serà de cinc vegades l’IPREM en els casos en què siga persona amb paràlisi cerebral, amb malaltia mental, o amb discapacitat intel·lectual, amb un grau de discapacitat reconegut igual o superior al 33%, o amb discapacitat física o sensorial, amb un grau de discapacitat reconeguda igual o superior al 65%, així com en els casos de malaltia greu que incapacite, acreditadamente, la persona o el seu cuidador o cuidadora, per a realitzar una activitat laboral.

En la concessió de les ajudes es prioritzarà en funció del grau de vulnerabilitat de les persones beneficiàries fins que s’esgote l’import global. En el cas que, en esgotar-se la quantia, existiren diverses persones beneficiàries amb el mateix grau de vulnerabilitat, tindran prioritat les dones o persones de major edat.

PRESENTACIÓ

El termini de presentació de sol·licituds comença aquest dimarts i finalitzarà a les 12 hores del pròxim 30 de juny. Es presentaran seguint el model normalitzat i acompanyat d’una declaració responsable firmada per la persona sol·licitant, juntament amb la documentació referida.

En la pàgina web de la Vicepresidència Segona i Conselleria de Vivenda i Arquitectura Bioclimàtica estarà disponible tota la informació i documentació de la convocatòria a partir del dimarts 5 de maig.

Esta publicació està disponible en : Valencià

Rovira

També te pot interessar

Últimes notícies

Pandèmia, confinament, “nova normalitat”… Quina ciutat volem?

Opinió de Jordi Tàrrega i Sangüesa, membre de Compromís per Castelló.

Les empreses turístiques lideren les pujades de l’Ibex-35 després de l’anunci que es podrà viatjar a partir del juliol

A l'abril, les pernoctacions van caure un 100% i l'aliança per a l'excel·lència turística (Exceltur) va arribar a estimar que les pèrdues d'aquest any poden arribar als 92.000 milions.

Marlaska destutieix Cobos, l’home que havia d’impedir l’1-0

El coronel Pérez de los Cobos va ser el coordinador que va elegir la Fiscalia per al dispositiu que havia d'impedir el referèndum de l'1 d'octubre del 2017 a Catalunya.

Dos detinguts per no guardar la distància de seguretat en un local de menjar preparat a Elx

Van ser informats de les obligacions i condicions actuals i, segons la Policia Local, "lluny d'entrar en raó" van reiterar davant els agents la seua negativa a abandonar l'interior i a identificar-se.

Detinguts un pare, el seu fill i tres veïns després d’una baralla amb arma blanca a Alacant

Una vegada identificats tots els participants en la baralla, cada part va explicar diferents versions del succeït, manifestant que es coneixien i que havien tingut disputes anteriors.

Esta publicació està disponible en : Valencià