20.9 C
Valencia

La Generalitat obri un número de telèfon especial per a possibles pacients de coronavirus

La Conselleria ha anunciat que no informarà dels casos potencials i només ho farà de les confirmacions.

- Publicitat -AVL

El President de la Generalitat Ximo Puig ha comparegut al migdia davant els mitjans per a llançar un missatge de calma i frenar l’alarmisme que s’ha produït davant la declaració del primer cas positiu de coronavirus a Borriana. Ha declarat que la prioritat és “la prevenció i la detecció precoç dels casos i garantir la salut pública”.

BARCELÓ: “NO HAY NINGÚN RIESGO PARA LA SALUD PÚBLICA”

Puig ha recalcat que “les decisions les pren el ministeri” i es mantindrà un contacte permanent per a actuar de la manera més pertinent sense generar alarmismes infundats.

Totes aquelles persones que presenten símptomes amb la malaltia i que en els últims 14 dies hagen estat a la Xina, Corea del Sud, l’Iran, Llombardia, Venetto, Piemont i La Campanya seran considerats casos potencials, així com els casos de respiració greu de persones amb origen no identificat.

S’ha informat telefònicament els més pròxims a l’infectat

Sobre el cas de Borriana, Puig ha assenyalat que és una persona jove amb símptomes lleus que roman ingressada a l’Hospital de la Plana.

A Borriana s’ha posat en marxa el protocol i s’ha posat en contacte telefònicament amb les persones amb les quals ha estat en contacte. De moment no està l’avaluació de valoració de les persones més pròximes a l’infectat. L’Hospital de la Plana funciona “amb sencera normalitat” malgrat les faules i especulacions.

La Generalitat obri un número de telèfon especial per a possibles pacients de coronavirus

La Conselleria de Sanitat ha activat un telèfon especial (el 900300555) perquè les persones amb casos encara que lleus, que estiguen en circumstàncies de sospita, puguen cridar i esperar instruccions.

Amb este número “qualsevol ciutadà que vinga d’una zona de risc podrà fer qualsevol consulta relacionada amb el coronavirus” ha assenyalat la consellera de Sanitat Ana Barceló.
Conselleria no donarà dades en estudi a partir d’ara i només informarà de dades positives, la consellera ha al·legat que “estos números canvien de dia a dia i es van descartant”.

Respecte a les persones que han viatjat a les zones de risc com a empresaris i afeccionats del València C.F. la consellera de Sanitat ha comunicat públicament que si presenten símptomes però ara com ara no s’aplicarà cap mena de quarantena i tant el Ministeri de Sanitat com el departament de Sanitat del país en què estiguen donaran les pertinents instruccions.

No es planteja la cancel·lació d’actes com a Falles i Magdalena

Quant a la celebració de Falles el president de la Generalitat ha assenyalat que “no hi ha cap tancament de fronteres” i que tan sols hi ha una recomanació de no viatjar a paises amb la infecció. “Hem de fer una vida absolutament normal”.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -DiVal

Segueix-nos

12,806FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -Borriana_SantBlai
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Albocàsser suma un altre brot amb 15 contagiats per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus, el municipi ha tingut 15 positius (asimptomàtics o no)

Detectat un nou brot de coronavirus a Nules per contacte social

Qualsevol ciutadà pot comprovar les dades actualitzades en la web d'informació estadística de la Conselleria de Sanitat i Salut Pública.

Sanitat registra 613 nous casos de coronavirus en la Comunitat Valenciana

Per províncies, la distribució de nous contagis és la següent: 34 a Castelló, 160 a Alacant i 419 a la província de València

El PSOE vota en contra de restablir els Rodalia a Castelló

• Els socialistes rebutgen al Senat la proposta del PP que sol·licita recuperar les freqüències davant els col·lapses que s'estan produint en Castelló

Mor Quino, el creador de Mafalda

Les històries de Mafalda s'han traduït a quinze idiomes i s'han publicat en diaris i revistes de tot el món.
- Advertisement -

: Valencià