La Generalitat posa en marxa el Centre Multicanal d’Atenció al Client de Metrovalencia i TRAM d’Alacant per a millorar el servei

Els temps de resposta al client s'escurçaran i s'introduiran noves eines tecnològiques i canals

La Generalitat posarà en marxa dilluns que ve dia 8 de juliol el Centre Multicanal d’Atenció al Client de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), que millorarà la qualitat del servei a les persones usuàries en les explotacions de Metrovalencia i TRAM d’Alacant.

El Centre Multicanal és un servei integral de resposta immediata que la Generalitat posarà a la disposició de la ciutadania per a realitzar consultes i gestions relacionades sobre el seu servei, adaptat a les demandes de la societat i l’era digital i tecnològica.

Rovira  

Es tracta d’un servei d’atenció directa al client de nova creació, únic i centralitzat per a Metrovalencia i el TRAM d’Alacant, que es prestarà a través del telèfon d’informació, xarxes socials i els futurs xats de les diferents APP d’FGV.

L’objectiu final és millorar els paràmetres de qualitat en el servei a l’usuari i en els temps de resposta al client, així com introduir noves eines tecnològiques i nous canals, com els citats futurs xats de les APP.

En concret, s’atendran les demandes d’informació a través dels telèfons gratuïts d’atenció al client de Metrovalencia (900 46 10 46) i el TRAM d’Alacant (900 72 04 72), com a consultes sobre el servei, horaris, tarifes, normes de viatge, incidències, etcètera. En cas d’incidències s’inclourà l’enregistrament de locucions automàtiques a l’inici de la trucada per a facilitar una resposta ràpida davant la circumstància del moment, evitant saturar el servei.

També es podran realitzar tràmits d’interés per als clients, com a interposició de suggeriments i reclamacions, incidències en màquines automàtiques, etcètera, i s’atendran les consultes d’informació realitzades pels propis agents d’FGV com a suport per a donar resposta als clients en cas de necessitar-ho.

Així mateix, es gestionaran les respostes a les consultes que emeten els usuaris de les APP a través del servei dels futurs xats; i es donarà resposta a les consultes sobre servei que plantegen els clients en xarxes socials a través de Twitter i Facebook (i unes altres RR.SS. futures), al costat de la publicació dels missatges pertinents.

Millores en el servei

Les millores en el servei a l’usuari seran nombroses. D’una banda, s’incrementa l’horari d’atenció al client, que ara serà de 6 a 24 hores, excepte el diumenge, que serà de 7 a 24 hores. Fins hui era de 7,30 a 22.30 hores.

D’altra banda, el temps de resposta de les trucades telefòniques es reduirà a menys de 30 segons i es garanteix la contestació del 95% de les quals es produïsquen, i s’atendrà en tres idiomes (castellà, valencià i anglés) quan abans només es feia en dos (castellà i valencià).

A més, els missatges en xarxes socials es contestaran en menys de quinze minuts tots els dies de la setmana.

Per a escometre aquestes millores hi haurà deu persones (cinc operadors i cinc coordinadors) treballant per torns exclusivament per al Centre Multicanal. D’elles, almenys el 30% serà personal discapacitat, segons ha exigit FGV a l’empresa adjudicatària.

PublicitatJuega Limpio Orihuela