La Generalitat presenta uns pressupostos per al 2020 amb un augment del gasto no financer de l’1,6%

La despesa social aconsegueix els 14.278 milions, la major dotació social de la història, que suposa el 86,6% del total de les despeses no financeres.

El ple del Consell ha aprovat el projecte de Llei de Pressupostos de la Generalitat per al 2020, uns comptes que arrepleguen una xifra global de 23.021,9 milions d’euros (per 22.096,2 milions el 2019), de la qual 16.970 milions són per a gasto no financer, un 1,6% més respecte al present exercici. Es tracta d’uns comptes “responsables, realistes i prudents” que, a més, suposen la “consolidació dels pressupostos expansius anteriors”.

Així ho ha asseverat el conseller d’Hisenda, Vicent Soler, que ha comparegut en roda de premsa al costat de la vicepresidenta, Mónica Oltra, per a informar dels detalls dels primers pressupostos del Botànic II, que han sigut negociats fins a l’últim moment.

De fet, estava previst que foren entregats a Les Corts al migdia, però la reunió del Consell s’ha perllongat fins passades les 12.30 i el lliurament no s’ha materialitzat fins a les 14.00 hores.

Soler ha demanat disculpes pel retard en el parlament valencià i també el president de Les Corts, Enric Morera, ha indicat que “ha sigut un part complicat, però per fi tenim la criatura”.

Després, a l’inici de la roda de premsa, també Oltra ha demanat disculpes pel retard: “La tecnologia sol ser aliada de les persones, però a voltes també ens complica o ens retarda la vida”.

El responsable d’Hisenda ha començat la seua intervenció destacant la responsabilitat del Consell en presentar les que són els seus cinquens comptes des del 2015 i no optar per la pròrroga pressupostària en una situació actual d'”incertesa” tant econòmica com política.

Segons ha dit, es tracta d’un èxit” i els pressupostos “blinden per als valencians una sanitat, una educació i un sistema de protecció social amb un nivell de qualitat perfectament homologable al del conjunt de comunitats”, aconseguint la convergència en despesa.

CatalanSpanish