12.5 C
Valencia

La Generalitat presentarà l’inici del 2020 un finançament “estable i plurianual” per a les universitats públiques

Carolina Pascual s'ha compromès a presentar una proposta inicial de finançament "estable i plurianual" per a les cinc universitats públiques valencianes.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

La consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, s’ha compromès a presentar a principis del 2020 una proposta inicial de finançament “estable i plurianual” per a les cinc universitats públiques valencianes, a més de reordenar durant els pròxims quatre anys els títols universitaris, treballar a millorar l’empleabilitat dels graduats i “despertar vocacions” en carreres científiques per a trencar l’escletxa de gènere.

“Sóc enginyera, sóc dona i conec de prop aquesta problemàtica”, ha manifestat la nova consellera en la seua primera intervenció a Les Corts per a desgranar els seus reptes fins al 2023. Entre ells figuren un ‘mapa de la ciència’, un pacte per a donar “passos de gegant” en innovació i superar l’escletxa digital, que el “pensament tecnològic” arribe al sistema educatiu i un “ambiciós” programa de transformació digital amb la xarxa 5G.

En matèria d’universitats, Pascual assumeix l’àrea que fins ara depenia del conseller d’Educació, Vicent Marzà, amb la intenció d’impulsar a partir d’octubre un grup de treball amb els sectors implicats per a elaborar el document inicial d’un nou marc de finançament “estable i plurianual” per al sistema públic valencià.

Es tracta d’una “prioritat” que ha defès que “no és possible” sense la participació de totes les universitats, doncs “han de poder garantir la continuïtat dels seus projectes i planificar de forma estratègica les seues accions”. “Porten molt de temps esperant una estabilitat que els permeta actuar amb previsió a llarg termini, i aquesta Conselleria es bolcarà en aquesta reivindicació justa”, ha asseverat.

- Publicitat -

Un altre dels seus objectius és “orientar la Universitat cap a l’empresa i reforçar el pont ciències-humanitats”. Per a açò, treballarà en l'”ordenació, millora i racionalització” dels títols, tant en universitats públiques com en privades, i estudiarà les necessitats per a implementar nous graus.

Fins a arribar ací, la consellera ha promès “un esforç important de coordinació, orientació i diàleg” amb les universitats, sumat a un estudi de la secretària autonòmica d’Universitats per a millorar l’empleabilitat dels alumnes recentment graduats.

- Publicitat -

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,565FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià