10:06 am - Thursday, 13 August 2020

La Generalitat prohibix les cremes a menys de 500 metres de terrenys forestals

- Publicidad -Reciplasa
SaguntaEscena
L'Alcora
GVAEconomia
- Publicidad -

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

La Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha resolt iniciar el 6 de gener un nou període excepcional de prohibició de cremes en què no es podrà autoritzar, en els terrenys forestals, en els contigus o amb una proximitat menor de 500 metres d’aquells, la crema de marges de cultiu o de restes agrícoles o forestals, així com la crema de canyars, canyissers o matolls.

Este període, del que en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana es publicarà la resolució corresponent, tindrà una duració indefinida, açò és, sense data de finalització i es mantindrà fins que canvien les condicions de risc i la conselleria emeta una nova resolució que dispose el contrari.

De la mateixa manera es restringeixen les accions o activitats contingudes en els plans locals de cremes, de manera que es deixa en suspens, des del 6 de gener de 2018, inclusivament, totes les accions o activitats arreplegues en els plans locals de cremes o en autoritzacions nominatives que contradiguen el que estableix la resolució.

Esta decisió s’ha pres per part de la conselleria a partir del seguiment de l’estat de la humitat de la vegetació per mitjà de mostreig que es fa des de la Direcció General de Prevenció d’Incendis Forestals. En este sentit, s’observa que es mantenen els valors secs i inclús extremadament secs en l’estrat de matoll, amb variacions depenent de la zona geogràfica i de l’orientació de les vessants on s’assenten.

En esta època de l’any, els valors habituals de l’estrat de matoll, amb una precipitació normal, haurien de ser normals o inclús humits. L’estrat arbori (P. halepensis), després de les escasses pluges de l’últim mes, ha entrat ja en valors de la categoria de sec. Pel que fa als combustibles fins, en la major part del territori l’estrat herbaci segueix agostat i sec, i per tant molt disponible davant de les ignicions.

Estos valors es veuen inclús empitjorats pels episodis de vents de ponent que hi ha hagut estos últims dies i que ha portat com a conseqüència els dos últims incendis patits. La combinació dels forts vents pronosticats, acompanyats del descens de la humitat relativa, han fet que el combustible, tant el viu com les parts mortes, seguisca dessecant-se.

En els incendis forestals de Culla -que ha afectat 535 hectàrees de terreny forestal i ja està extingit- i de Sagunt en la Marjal dels Moros – que este matí s’hi ha donat per controlat a falta de la perimetració de la superfície definitiva- la característica principal ha sigut la ràpida propagació, ja que en poques hores han cremat molta superfície degut, d’una banda, a les extremes condicions meteorològiques en què han predominat forts vents de component oest, però també a causa de l’estat de la vegetació per l’absència de pluges.

La precipitació acumulada durant este últim mes en el conjunt del territori de la Comunitat ha sigut molt escassa o nul·la, especialment a la província de Castelló. A açò cal sumar l’escassetat general de precipitacions al llarg de l’estiu i de tota la tardor. Esta circumstància necessàriament té un reflex en el grau d’humitat de la vegetació i, per tant, en la seua elevada disponibilitat enfront del foc en cas d’incendi.

La Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural insisteix a extremar la precaució enfront del risc d’incendis forestals atés que tots estos últims incendis són originats per l’activitat humana.

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

El regidor de Sanitat i Consum de Sagunt dóna positiu en coronavirus

Encara que encara no s'ha pogut confirmar el possible focus de contagi, sí que es pot determinar que el cas ha sigut recent i que no té relació amb el de l'alcalde de Sagunt

Declarat un incendi a una zona de camps a Vila-real

El focus està junt a la CV-185 a prop de l'Hospital de la Plana.

La Comunitat Valenciana suma tres morts, 271 nous casos i 18 brots

En concret, els nous casos s'han detectat majoritàriament a la província de València (170), seguida de la d'Alacant (89) i Castelló (12), segons ha detallat la Conselleria de Sanitat en la seua actualització diària.

Declarat un brot de coronavirus a Picassent per oci local

La Conselleria de Sanitat confirma que hi ha almenys 9 persones infectades que van tindre com a origen del contagi una trobada a un lloc d'oci local.

Detectat un brot de coronavirus a Alginet per una reunió social

La Conselleria de Sanitat confirma que hi ha almenys 5 persones infectades per amb un focus comú d'origen social.

Alló més llegit

Esta publicació està disponible en : Valencià