La Generalitat Valenciana envia mitjans per a col·laborar en l’extinció de l’incendi de Tarragona

Puig demana extremar al màxim la prudència per a evitar focs en un estiu que es presumeix "extraordinàriament difícil"

La Generalitat Valenciana ha mostrat aquest dijous la seua solidaritat amb Catalunya pel foc declarat en la comarca de Ribera d’Ebre (Tarragona), que ha calcinat ja més de 5.500 hectàrees, i ha procedit a enviar una brigada helitransportada per a recolzar en les tasques d’extinció.

Per la seua magnitud, aquest és l’incendi forestal més important ocorregut enguany a Espanya. El seu vector de propagació és el vent que, unit a les dures condicions meteorològiques i a la quantitat de combustible, està complicant la ràpida extinció d’aquest incendi que afecta tant zona agrícola com zona d’arbrat.

El president valencià, Ximo Puig, ha anunciat davant els mitjans l’enviament d’efectius a aquest foc per a col·laborar en els treballs d’extinció i ha fet una crida a la prudència per a evitar nous incendis com aquest, “pel que sembla provocat per imprudència”.

“Vull fer una crida a la societat valenciana, a tots els que d’alguna manera tenen relació amb el bosc i a les persones que s’acosten zones que poden ser susceptibles de patir un foc: tinguem el màxim de prudència. Cal extremar absolutament la prudència, aquests dies van a ser molt difícils, anem a tindre un estiu extraordinàriament difícil i és fonamental la cooperació ciutadana, ens estem jugant la nostra naturalesa”, ha incidit.

ValenciàEspañol