La Generalitat Valenciana facilitarà els seus serveis jurídics gratuïts a la docent agredida per un alumne si ho demana

Després del succés, la Conselleria d'Educació ha activat el PREVI i la Unitat d'Atenció i Intervenció de la Direcció territorial de València s'ha desplaçat el lloc dels fets, on roman des de primera hora, segons fonts d'aquest departament, que disposa d'un protocol per a quan un docent rep una agressió, que pugues o no denunciar

PublicitatAVL

La Conselleria d’Educació ha activat el pla PREVI en el cas de la professora que ha resultat ferida després d’haver sigut “punxada” amb un ganivet per un alumne menor d’edat en un institut de València, que suposadament estava descontent amb les qualificacions obtingudes. En el cas que ho sol·licite, la Generalitat li facilitarà serveis jurídics gratuïts a través de l’Advocacia, tal com s’estableix en el protocol a seguir en casos d’agressions a docents, segons han informat a Europa Press fonts d’aquest departament.

Un alumne de 15 anys ha sigut detingut aquest dimecres després de suposadament “punxar” amb un ganivet una professora, pel que sembla, perquè estava descontent amb la nota que li havien posat, en un complex escolar en el barri valencià de la Fuensanta.

PublicitatRovira  

Després del succés, la Conselleria d’Educació ha activat el PREVI i la Unitat d’Atenció i Intervenció de la Direcció territorial de València s’ha desplaçat el lloc dels fets, on roman des de primera hora, segons fonts d’aquest departament, que disposa d’un protocol per a quan un docent rep una agressió, que pugues o no denunciar. Si vol denunciar-ho, el Consell facilitarà a la professora els serveis jurídics de forma gratuïta mitjançant Advocacia de la Generalitat.

El protocol a seguir en el cas de les agressions al professorat o personal d’administració i serveis inclou la detecció i comunicació de la incidència i la intervenció de la Direcció General de Personal.

El menor, després de suposadament “punxar” la docent, va pujar al terrat i, després de parlar amb els agents de la Policia Nacional, que havien pujat fins a allí, va tirar el ganivet i es va entregar als policies. El xic, de 15 anys, està en espera de passar disposició a la Fiscalia de Menors.