La gota freda manté en alerta groga a la comarca de la Marina Alta i en roig a la província de Castelló

Xàbia i Dénia han rebut les intenses trombes d'aigua i s'espera que la borrasca es desplace el dissabte cap al sud de la província

280

La gota freda ha tingut en alerta a la Comunitat Valenciana i Castelló ha sigut de les províncies en què més aigua ha caigut, fins a 70 litres per metre quadrat en una hora. La comarca de la Marina Alta, en la província d’Alacant, ha registrat les fortes precipitacions que va començar de bon matí a Xàbia, localitat que més litres d’aigua han caigut, fins a 60 litres per metre quadrat, li ha seguit Dénia amb 30 litres per metre quadrat, Teulada i Poble Nou de Benitatxell amb 17 litres per metre quadrat i amb 15 litres per metre quadrat quasi la resta de localitats d’esta comarca entre les quals destaquen El Verger, Ondara, i Pego. En la resta de la província, sobretot les més pròximes a la comarca de la Marina Alta, les precipitacions van ser menors. De moment, l’alerta roja es manté a Castelló que han tancat els col·legis i amb la probabilitat que puguen caure fins a 200 litres per metre quadrat en 12 hores segons les previsions de l’AEMET.

alerta Actualitat Valenciana
AEMET

Per a hui divendres, segons l’Agència Estatal de Meteorologia, l’alerta roja es manté en la província de Castelló i també a Tarragona i Terol. L’alerta taronja seguiria a València, en canvi en la província d’Alacant junt amb Cadis estarien en alerta groga com a mesura de precaució. Per a demà dissabte, s’obriran novament els protocols d’alerta extrema per ruixats com a conseqüència de la gota freda. Totes les activitats tant esportives, com culturals que estaven previstes celebrar-se a l’aire lliure en la província d’Alacant, s’han cancel·lat en la seua totalitat.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha demanat a la ciutadania prudència davant dels episodis d’intenses pluges que està tenint lloc en el territori valencià. També ha demanat que els desplaçaments per carretera haurien de tindre lloc “en casos d’extrema necessitat”. Ximo Puig es va desplaçar ahir al Centre de Coordinació d’Emergències del 112 en l’Eliana, acompanyat del director de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Àngel, per a fer un seguiment de com estava la situació meteorològica i les seues conseqüències. Per a aquest tipus de fenomen meteorològic, tant el president de la Generalitat com el servici del 112 estan coordinant tots els dispositius de totes les administracions i informant la població de les mesures que han de prendre, perquè la gota freda no provoque més incidències que les que puguen provocar les pluges. També ahir, va circular una faula per les xarxes socials que encara que tenia el logotip de la conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana que informava que se suspenien les classes per a hui divendres com a mesura de prevenció, el remitent no provenia de la mateixa institució i no va tardar a desmentir la dita informació.

alerta Actualitat Valenciana