La Guàrdia Civil actua contra 17 persones per insults racistes en partits de futbol juvenil

S'emfatitza la necessitat de fomentar l'esportivitat, el companyerisme i la igualtat en l'esport, no solament entre els jugadors, sinó també entre les aficions i assistents a les trobades esportives, així com la necessitat d'erradicar l'odi i la discriminació

La Guàrdia Civil de València en el marc de l’operació “HASSE” ha detingut a quatre homes i investigat a altres tretze per un delicte contra els drets fonamentals i llibertats públiques per incitació a l’odi en esdeveniments esportius concretament partits de futbol de menors.

Aquest operatiu desenvolupat per la Guàrdia Civil de Massamagrell s’inicià a l’abril del passat any quan es va tenir coneixement de la suspensió d’un partit de futbol de la categoria segona regional juvenil en un municipi de L’Horta Nord com a conseqüència d’insults racistes cap a un dels jugadors. Aquests fets es van tornar a repetir durant els partits celebrats aquest any que van haver de ser suspesos novament pels insults xenòfobs a certs jugadors d’equips del regional juvenil.

Sobre la base de les recerques realitzades pels agents es van comprovar els fets i es van realitzar les perquisicions oportunes per localitzar als presumptes autors d’aquests fets.

Després d’una laboriosa recerca, es va poder identificar als responsables dels fets, procedint entre el 22 i 25 de maig actual a la detenció de quatre persones i recerca d’altres 13 tots de nacionalitat espanyola i amb edats compreses entre els 16 i 22 anys, com a presumptes autors de delictes d’odi relatius a l’exercici dels drets fonamentals i llibertats públiques.

Les diligències han estat lliurades en el Jutjat de Guàrdia de Massamagrell, Fiscalia de Menors i Fiscal Delegat Provincial per a la tutela penal de la igualtat i contra la discriminació.

Publicitat