La Guàrdia Civil deté a dos persones i recupera prop de 100 objectes sostrets

En el marc del Pla Millora de Seguretat en el Sector del Comerç, la Guàrdia Civil de Carcaixent venia investigant diversos furts ocorreguts a la comarca de Ribera Alta, en el qual el presumpte autor accedia a l’interior d’establiments i s’apropiava de productes de xicotetes dimensions.

Per això, es va iniciar l’operació “PICAXU”, per part de components de la Guàrdia Civil de Carcaixent, a fi de poder identificar, localitzar i detenir a l’autor o autors d’aquests fets.
Fruit de les intenses gestions realitzades i de les perquisicions obtingudes per part dels agents encarregats del cas, es va poder comprovar que es tractava d’un home i una dona.

Fase d’explotació i registre practicat

La fase d’explotació d’aquest operatiu va culminar amb la detenció d’un home de 21 anys i una dona de 25 anys, tots dos de nacionalitat espanyola, per la seua implicació en delictes continuats de furt.

Modus operandi

Els detinguts desactivaven les alarmes dels productes o bé trencaven les caixes de seguretat on es trobaven els articles.
Posteriorment venien els objectes en pàgines d’Internet de segona mà.

S’han intervingut 92 objectes procedents dels furts al domicili registrat a Alzira pels agents, consistents en xicotets electrodomèstics i electrònica per un valor de prop de 6.000 euros
Fins al moment la Guàrdia Civil ha pogut esclarir furts en les localitats de Carcaixent, Alzira, Cullera, Xàtiva, Gandia i Alfafar.

Les diligències han passat a la disposició del Jutjat d’Instrucció núm. 4 Alzira.