La inauguració de Cevisama, altaveu de discursos polítics de suport, ‘verbal’ a la indústria taulellera

Com cada any la inauguració de Cevisama, el Saló Internacional de Ceràmica 2020 que acull Fira València esta setmana, centra l’atenció de polítics, empresaris i professionals del sector tauleller. A més, ho fa, en esta primera jornada, aprofitant els discursos oficials per a fer paleses les bones intencions, si més no verbals, cap a una indústria referent a la província de Castelló i amb un notable pes a l’àmbit estatal.

La diferència, en esta ocasió, pot ser la prudència en la majoria de les intervencions polítiques a adquirir ningun compromís. De fet, entre altres coses, la data coincideix en el dia en què, oficialment s’inicia la primera legislatura d’un Govern de coalició. Tal vegada per això, en un país on el pes de la indústria no arriba ni al 12% del PIB i el sector reivindica la necessitat, des de fa anys, d’un Pla Estatal Industrial, com recordava el president d’ASCER, Vicente Nomdedeu, fa una setmana, els parlaments, de moment, es limiten a agrair el treball desenvolupat en esta indústria i augurar bons desitjos.

Amb tot, no han faltat personalitats destacables de l’àmbit polític autonòmic, provincial i local. La cita referent en revestiments ceràmics ha sigut inaugurada pel president de la Generalitat, Ximo Puig, i també hi han assistit el president de la Diputació de Castelló, José Martí, l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, el diputat provincial Ximo Huguet, l’alcaldessa d’Almassora i membre de l’executiva, Merche Galí, la subdelegada del Govern Soledad Ten, i altres alcaldes i regidors de municipis ceràmics, a més del secretari provincial del PSPV-PSOE, Ernest Blanch, entre altres.

Blanch ha ressaltat el “valuós esforç” que realitzen les empreses ceràmiques de Castelló”, que concentren el 90% de la producció nacional, per “mantindre’s a l’avantguarda en investigació i el desenvolupament de solucions tècniques que garantisquen un procés de producció sostenible”.

“La indústria ceràmica castellonenca porta anys apostant per productes més competitius amb els quals millorar l’eficiència energètica dels edificis, demostrant que la competitivitat no està renyida amb pràctiques ecològiques que ajuden a reduir les emissions de CO₂”, ha ressaltat Blanch, qui també ha estat en la inauguració de l’estand habilitat per la Diputació de Castelló per als ajuntaments del clúster ceràmic.

D’altra banda, el diputat autonòmic ha destacat el “important paper” que juga el sector de la ceràmica en la creació d’ocupació en petites i mitjanes empreses de la província de Castelló, “on el sector dóna ocupació directa a uns 15.400 treballadors”.

CatalanSpanish