La institució provincial alacantina demana a Pedro Sánchez que reforme el sistema de finançament autonòmic

Carmen Verdú exalcaldessa de Guardamar del Segura pren possessió en el ple ordinari de la Diputació d'Alacant com a diputada de Benestar de les Persones i les obres del carrer Salitre de Callosa de Segura obtindrà una ajuda de 412.500 euros

En el ple ordinari d’avui, la Diputació d’Alacant ha aprovat per unanimitat al fet que el Govern d’Espanya reforme el sistema de finançament autonòmic, garantint la igualtat i suficiència financera per a totes les comunitats. Per als representants de Compromís, aquesta reforma devia haver-se realitzat des de 2013 estant el Partit Popular en el poder. Per al portaveu del Govern Provincial, Carlos Castillo, l’actitud de les formacions d’esquerra és de “postureo” mentre que el portaveu del PSOE, José Francisco Chulvi, li recrimina les despeses de la Comunitat Valenciana en l’època de Francisco Camps amb l’arribada del papa i la fórmula un a València. En relació amb els casos de corrupció per part dels quals anaren presidents a la Comunitat Valenciana, com Eduardo Zaplana i Francisco Camps, la diputada d’Esquerra Unida, Raquel Pérez, va portar una proposta per a la retirada de totes les distincions en els quals conste aquests noms i que haja sufragat la institució alacantina, sent aprovada aquesta iniciativa per tots els representants de l’hemicicle.

finançament autonòmic Actualitat Valenciana
Josep Manel Sánchez

Una altra de les mesures que han sigut acceptades és la concessió d’una ajuda de 412.500 euros destinats a les obres de rehabilitació del carrer Salitre del municipi de Callosa de Segura, suposant un 75% del cost total. Pel que sembla en 2017, segons ha explicat Carlos Castillo, se li va concedir a aquest ajuntament una subvenció de 238.500 euros procedent del superàvit i avui en dia, les cases segueixen apuntalades i porten així des del 2015. La millora del traçat en la CV 757 d’accés a Beniardà és un altre dels arranjaments que la institució alacantina sufragarà amb un import de 390.000 euros. A l’inici de la sessió plenària va prendre possessió la regidora del grup Popular i exalcaldessa del Guardamar del Segura, Carmen Verdú García, com a diputada provincial. Després de la marxa de Miguel Zaragoza responsable de l’àrea de Benestar de les Persones, de la qual depenen entre altres serveis, la Llar Provincial i el Centre Doctor Esquerdo, ho assumirà a partir d’avui Verdú. La declaració institucional amb motiu de la celebració del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI o l’aprovació d’una sol·licitud d’ajuda per al projecte ‘Alacant per la inclusió’ de Fons Europeus per a la inserció laboral de les persones més vulnerables, han sigut uns altres dels assumptes abordats aquest matí en un ple, en el qual s’ha avançat, a més, en el programa de distribució de les Inversions Financerament Sostenibles.

: Valencià

Publicidad