La investigadora alacantina Núria Oliver Ramírez va ser l’encarregada del pregó de les Fogueres d’Alacant

L'alcalde d'Alacant i les Belleas del Foc van participar ahir en una desfilada al costat de la pregonera

El consistori diversifica l’activitat nadalenca entre el casc urbà i la costa

La investigadora alacantina Núria Oliver Ramírez va procedir a llegir el pregó en la balconada de l’Ajuntament enfront dels milers d’alacantins que s’amuntegaven en la plaça. Anteriorment a la lectura, va haver-hi una desfilada on van participar l’alcalde, el regidor de Festes al costat de les Belleas del Foc Adulta, Aleida González i la infantil Andrea de la Canella Moya, a més de la pregonera. Amb el pregó dóna inici a l’obertura de les Fogueres 2018 en el qual enguany compleix el seu 90 aniversari.

Núria Oliver Actualitat Valenciana
AA

El primer edil en la seua intervenció ha destacat que “no existeix en el món cap festa de tal magnitud i rellevància que siga capaç de mobilitzar a tanta gent unida per un mateix sentiment que desborda passió, treball i esforç per fer-la cada dia més gran”. I per a donar inici al somni de la festa, Luis Barcala ha subratllat que “s’ha triat a una de les dones investigadores en informàtica més prestigioses internacionalment, una gran creadora i investigadora alacantina algú que va traslladar amb la seua veu la grandesa de les nostres festes a través del seu pregó per tot el món en el seu 90 aniversari: Núria Oliver Ramírez”.

PublicitatAVL
Núria Oliver Actualitat Valenciana
AA

El primer edil va fer valdre la figura de Núria destacant que és Enginyera de Telecomunicacions per la Universitat Politècnica de Madrid, Doctora pel Mitjana Lab de l’Institut Tecnològic de Massachusetts en intel·ligència perceptiva, i Doctor Honoris causa de la Universitat Miguel Hernández. La primera i única directora científica en Telefònica en R+D, la primera científica cap de Dades en DataPop Alliance i la primera directora de recerca en ciència de Dades en Vodafone i Chief Data Scientist en Data-Pop Alliance.

Núria Oliver Actualitat Valenciana
AA

Ha rebut nombrosos premis pel seu treball, destacant el MIT Young Innovator Award, el Gaudi Gresol Award a l’Excel·lència en Ciència i Tecnologia, els premis Ada Byron a la Dona Tecnòloga, el Premi Europeu a la Dona Digital de l’Any, el Primer Premi Nacional d’Enginyers de Telecomunicacions, el Premi Nacional d’Informàtica “Ángela Ruiz Robles” de la Societat Científica Informàtica a Espanya. Ha sigut seleccionada com una de les més destacades directores en tecnologia, un dels 100 líders del futur, un Rising Talent pel Women’s Forum for the Economy and Society i una de les 40 joves que marcaren el pròxim mil·lenni. El seu treball està basat en el modelatge computacional del comportament humà, la interacció persona-maquina, la informàtica mòbil i l’anàlisi de Big Data –especialment per al Ben Social—és internacionalment coneguda amb més de 150 publicacions científiques. És co-inventora de 40 patents i ponent convidada regularment en congressos internacionals.

Núria Oliver Actualitat Valenciana
AA

Al peu d’una Plaça abarrotada de foguerers, barraquers i amics de la Festa, la desfilada del pregó ha conclòs amb la participació de més d’1.300 persones entre belleses, dames, presidents i banderoles de totes les comissions de Fogueres, destacant la presència de 50 Belleas del Foc Adultes i Infantils d’anys previs, així com de 100 membres de Federació i l’anterior Comissió Gestora. La Bellea del Foc Adulta, Aleida González, i la Infantil, Andrea de la Canella Moya, han tancat la desfilada que ha partit des de la plaça d’Espanya.El recorregut va transcórrer com és habitual amb eixida des de la plaça d’Espanya, passant pel carrer Sant Vicent, baixant per la Rambla fins a arribar al carrer Altamira i finalitzant en la plaça de l’Ajuntament, on la pregonera 2018, Núria Oliver, acompanyada pel primer edil, va pronunciar un emotiu discurs d’obertura de la nostra Festa de Fogueres que enguany compleix el seu 90° Aniversari.

Núria Oliver Actualitat Valenciana
AA

A més, la Federació de Persones Sordes de la Comunitat Valenciana FESORD ha traduït el pregó en llenguatge de signes per a major accessibilitat i enteniment de tota la població, creant un ambient inclusiu a la nostra Festa. D’aquesta manera, i a partir d’ahir comença oficialment la Festa de Fogueres 2018. Així mateix avui dissabte 2 de juny, Reyes Martí dispararà la primera mascletada de les Fogueres 2018 que reivindicarà la lluita contra la Violència de Genere a les 14 hores des de la plaça dels Estels i en la qual s’espera un gran desplegament pirotècnic amb ambientació habitada.

Esta publicació està disponible en : Valencià