La Justícia assegura que els ‘riders’ de Deliveroo operaven com falsos autònoms

L'informe d'Inspecció de Treball determinava que els repartidors estaven sota una "falsa aparença" d'autònoms per compte propi per a "encobrir" una relació laboral ordinària amb la companyia 'Deliveroo'.

El Jutjat social número 19 de Madrid ha estimat la demanda interposada per la Tresoreria General de la Seguretat Social contra Deliveroo i declara que els prop de 500 repartidors demandants, coneguts com a ‘riders’, estaven subjectes a una relació laboral amb la companyia en què van prestar els seus servicis.

En una extensa sentència, a la qual ha tingut accés Europa Press, el magistrat conclou que “en la prestació de servicis dels repartidors afectats pel procés, durant el període al qual es refereix l’acta de liquidació, van prevaldre les condicions pròpies de la laboralitat, la qual cosa condueix a l’estimació de la demanda”.

La resolució, contra la qual es pot interposar recurs davant el Tribunal Superior de Justícia de Madrid, és fruit de la vista oral celebrada el passat 31 de maig per la demanda cursada per la Tresoreria general de la Seguretat Social després d’una acta de la Inspecció de Treball, per la qual es va citar més de 500 repartidors de la regió.

L’informe d’Inspecció de Treball determinava que els repartidors estaven sota una “falsa aparença” d’autònoms per compte propi per a “encobrir” una relació laboral ordinària amb la companyia ‘Deliveroo’.

El magistrat estableix que “els repartidors essencialment han executat un treball personal en unes condicions organitzades i dirigides per l’empresa, que és l’única que controla la marca ‘Deliveroo’, la seua aplicació informàtica i tota la informació que es desprén d’ella”.

ValenciàEspañol