La jutgessa de l’accident de Metrovalencia rebutja que la UE faça una pericial

La jutgessa al·ludeix a "les nombrosíssimes diligències de investigació que han sigut practicades" i a la "abundant documentació que ha quedat unida a la causa" per a rebutjar que s'estiga vulnerant el dret a la tutelada judicial efectiva

Imatge d'una de les concentracions mensuals que celebrava l'Associació de Víctimes del Metro 3 de Julio. EFE/Arxiu

La jutgessa que investiga l’accident de Metrovalencia del 3 de juliol de 2006, en el qual van morir 43 persones, ha rebutjat la petició de la Fiscalia perquè l’Agència Ferroviària de la Unió Europea (UE) realitze una pericial sobre el cas perquè esta diligència ja va ser denegada per l’Audiència de València.

Segons la resolució, “acceptar en aquests moments la pericial que sol·licita el Ministeri Fiscal aniria contra el principi de seguretat jurídica, si es té en compte que no s’ha introduït cap element nou que puga canviar l’escenari vigent en el moment en el qual es va denegar la pràctica de la pericial que es torna a sol·licitar”.

El venciment del termini d’instrucció és un altre dels motius que impedeix de plànol l’admissió de la pericial que se sol·licita.

La jutgessa al·ludeix a “les nombrosíssimes diligències de investigació que han sigut practicades” i a la “abundant documentació que ha quedat unida a la causa” per a rebutjar que s’estiga vulnerant el dret a la tutelada judicial efectiva.

Este dret “no és il·limitat” i s’ha de conjugar amb el respecte a altres drets, entre ells el de la presumpció d’innocència que directament afectaria als investigats, segons la resolució.

D’accedir-se al pretès pel Ministeri Fiscal, s’estaria vulnerant la prohibició de dur a terme investigacions prospectives“, conclou la jutgessa.

Publicitat