La jutgessa de l’F1 no arxiva la causa contra Camps i veu “poc seriós” que el fiscal vulga tancar-la

Així mateix, rebutja el recurs de l'Advocacia de la Generalitat i manté el sobreseïment provisional acordat respecte a la qui fóra assessora de l'expresident, Belén Reyero, sobre qui aquesta acusació sostenia que en el procés no havia sigut una "convidada de pedra" i demanava el seu processament

PublicitatAVL

La magistrada del Jutjat d’Instrucció número 17 de València ha rebutjat arxivar la causa per les presumptes irregularitats en la construcció del circuit urbà d’F1, en la qual ha acordat el processament de l’expresident de la Generalitat Francisco Camps; ex-alts càrrecs i empresaris, i veu “sorprenent” i “poc seriosa” la petició formulada en aquest sentit pel fiscal Anticorrupció, entre altres raons, en ser precisament aquest òrgan qui va presentar la querella inicial que va donar lloc al procediment.

Així consta en una interlocutòria de data 23 de maig en el qual la magistrada rebutja l’argumentació del ministeri públic de la prescripció dels fets “en no observar-se el termini de 15 anys pel delicte amb pena més greu, el delicte continuat de l’article 432.2 del Codi Penal (malversació de cabals públics), tal com s’infereix i corrobora del resultat de les restants diligències d’instrucció i investigació practicades”.

PublicitatRovira  

A més, afig que el contingut de l’informe de la Intervenció General de la Generalitat, on s’assenyala que no es constaten fets o circumstàncies que permeten apreciar l’existència d’un perjuí econòmic directe per a la Generalitat, avaluable econòmicament, derivat de l’adjudicació dels expedients analitzats, “no implica ni que no existisca perjuí econòmic ni menys encara malversació de cabals públics” i que, per tant, siga d’apreciació eixa prescripció.

La jutgessa va decidir processar en aquest cas Camps; el que fóra el seu vicepresident Vicente Rambla; l’exconseller d’Infraestructures Mario Flores i càrrecs de l’Ens Gestor de la Xarxa de Transport i Ports de la Generalitat (GTP) i empresaris. En la seua resolució de processament, sosté que Camps “va capitanejar” la resta de processats per a obtindre un “rèdit polític i personal” com “especialment artífex” de l’F1, un esdeveniment d’interés mundial.

A més d’aquests ex-alts càrrecs, l’orde de processament es dirigia contra l’exdirector general d’Obres Públiques i més tard secretari autonòmic d’Infraestructures, Victoriano Sánchez-Barcaiztegui; tres responsables de l’ens GTP i els empresaris, entre ells, el representant de FCC Construcció S.A. José Mayor Oreja, germà de l’exministre Jaime Mayor Oreja.

Així mateix, rebutja el recurs de l’Advocacia de la Generalitat i manté el sobreseïment provisional acordat respecte a la qui fóra assessora de l’expresident, Belén Reyero, sobre qui aquesta acusació sostenia que en el procés no havia sigut una “convidada de pedra” i demanava el seu processament.