La lluita contra el frau en la Comunitat permet aflorar 21.500 ocupacions en 10 mesos

Les inspeccions van motivar la transformació de temporals a indefinits de més de 18.000 contractes.

La lluita contra el frau en la Comunitat Valenciana ha permés aflorar 21.500 ocupacions en tan sols deu mesos, un 129% més que el mateix període de l’any anterior.

El director general de Treball, Gustavo Gardey, ha avançat alguna de les principals dades que es desprenen del treball de la inspecció de treball en la Comunitat.

D’aquesta manera, entre agost de 2018 i juny d’enguany, s’han donat d’alta a conseqüència de la visita d’inspectors a empreses de la Comunitat 11.631 dones i 9.518 homes. D’altra banda, s’han imposat 351 infraccions a empreses per tindre persones treballadores estrangeres de manera irregular.

D’aquesta manera, entre agost de 2018 i juny d’enguany, s’han donat d’alta a conseqüència de l’actuació de la inspecció a empreses de la Comunitat 11.631 dones i 9.518 homes. D’altra banda, s’han imposat 351 infraccions a empreses per tindre a treballadors i treballadores estrangers de manera irregular.

A més., s’ha dut a terme una campanya de xoc per a lluitar contra l’ús irregular de la contractació a temps parcial que ha permés que s’amplie la jornada laboral a 5.115 treballadores de la Comunitat, un 210% més que l’any passat.

El treball de la Inspecció també ha tingut la seua conseqüència en la transformació de treballs temporals en indefinits. D’aquesta manera, un total de 18.547 persones treballadores han passat a ser indefinides.

El director general de Treball i Benestar Laboral, Gustavo Gardey, ha recordat que un dels objectius d’aquest Consell és combatre l’economia submergida. En aquest sentit, s’ha mostrat satisfet per uns resultats que demostren el treball de la Inspecció.

A més, ha recordat que l’any passat la Inspecció de Treball i Seguretat Social va posar en marxa per primera vegada una campanya contra l’economia irregular en la Comunitat Valenciana amb la col·laboració d’empreses, sindicats i ciutadania. Es tracta d’una actuació inèdita en la qual els agents socials més representatius (UGT, CCOO i CEV), a través del Consell Tripartit, han proposat una programació de campanyes a la Inspecció.

El Consell Tripartit és l’òrgan de la Generalitat d’assessorament i consulta en matèria de relacions laborals, ocupació i negociació col·lectiva. Està integrat per representants de l’administració del Consell, de les organitzacions sindicals i de les associacions empresarials més representatives de la Comunitat.

Gardey ha fet una crida perquè les persones es consciencien sobre les conseqüències de l’economia irregular. “L’economia submergida ens perjudica a tots”, ha declarat el responsable de Treball que ha posat l’accent en els efectes d’un mercat de treball amb ocupació de qualitat amb condicions de treball dignes, sobre les prestacions socials presents i futures i en general sobre la sostenibilitat del nostre sistema de seguretat social.

Per aquest motiu, ha recordat que la fi última d’aquestes inspeccions “no és sancionar, sinó conscienciar en la necessitat d’una correcta contractació laboral”.

A més, ha avançat que el Consell s’ha marcat com a objectiu prioritari la posada en marxa d’un Observatori de Treball Decent, amb la finalitat de fer un seguiment continu del mercat del treball, que detecte les seues necessitats i corregisca els seus desequilibris i pose especial èmfasi a combatre l’economia submergida, la feminització de la pobresa i la precarietat laboral sobretot en sectors concrets com el calçat o subsectors i col·lectius com el de les cambreres de pis, els riders o uns altres

CatalanSpanish