La Marató i la Mitja Marató retoquen el seu traçat per buscar rècords i evitar obres

La eixida serà al carrer Antonio Ferrandis i es creuarà gairebé de manera immediata el pont de l'Assut de l'Or per acabar la prova en el mateix punt d'inici

L’organització de la Marató i Mitja Marató de València-Fundació Trinidad Alfonso va anunciar este divendres retocs en els traçats d’ambdos proves per, d’una banda, fer-los més ràpids a la recerca de nous rècords i, per un altre, per evitar les obres que es preveu que hi hagin a la plaça de l’Ajuntament i de la plaça de la Reina, per les quals ja no passaran ambdos carreres.

“Hem volgut avançar-nos a les possibles millores de la ciutat que pot tenir plantejades l’Ajuntament. La ciutat és un element viu, València té una sèrie de canvis planificats i en comptes d’esperar, pensem que és millor avançar-nos perquè el circuit s’homologue amb temps”, va assenyalar Paco Borao, responsable de l’organització.

Més enllà d’esta situació, els canvis més destacats es donen en la carrera de 21 quilòmetres, que tenia la seua sortida i arribada a la zona del Port i que ara ho farà al voltant de la Ciutat de les Arts i les Ciències.

La eixida serà al carrer Antonio Ferrandis i es creuarà gairebé de manera immediata el pont de l’Assut de L’Or per acabar la prova en el mateix punt d’inici.
Borao va indicar en la roda de premsa de presentació que en la prova de mitja marató “hem aprofitat les lliçons que ens va donar el mundial del passat mes de març” i de fet el circuit, amb l’excepció de la eixida, és molt semblant.

Blanca Iribas, membre de la SD Correcaminos i una de les responsables dels nous traçats, va assenyalar en referència al de la mitja marató que “després de l’èxit del mundial hem estudiat molt el plànol del València, al mil·límetre, per fer xicotets canvis i aconseguir una prova més ràpida, més segura i més còmoda”.

Borao va anunciar que en la “marató hem d’anar als detalls més ínfims per millorar el que ja tenim. S’han mirat fins als sots perquè no els tinguen. Hem fet una revisió dels circuits per millorar una mica, per buscar nous rècords”.

“La ideologia de l’organització és la mateixa en ambdos carreres, és la de seguir buscant rècords. El dí­a fet que no ho fem, feu el possible per canviar d’organització. No hi ha un altre element en atletisme mes que millorar les marques”, va afegir.

Iribas va explicar que en este cas “hem repassat el pla pam a pam, hi ha menys canvis però més difícils de fer” i va assenyalar per exemple que han aconseguit evitar haver de travessar la plataforma del tramvia i reduir el nombre de rotondes. A més, va destacar que han tractat de traces “grans línies, la qual cosa ens van a permetre que el corredor vole encara que la carrera seguirà passant pels carrers més emblemàtics”. EFE

Publicitat