La Marina Alta comença a rebre una altra ondada de la gota freda per sorpresa

El radar de Murcia d'AEMET no està operatiu i fa que no siga senzill prevenir l'oratge.

La Marina Alta torna a rebre de nou, i per sorpresa, els efectes de la gota freda, mentre totes les mirades estaven en el Baix Segura, ara la Marina Alta rep per sorpresa una de les últimes onades de la gota freda més destructiva de les últimes décades.

El laboratori de climatologia d’Alacant ha anunciat la formació d’un sistema convectiu front a les costes alicantines “de trajectòria erràtica” i amb efecte boomerang que arriba ja a l’Alacantí i la Marina Alta després de deixar ja més de 400l/m2.

Rovira  

En localitats com El Poble Nou de Benitatxell i Teulada-Moraira, segons informen fonts municipals, s’ha tancat l’accés al Puiglorença per por a una possible tormenta eléctrica. L’accés a la cala del Moraig, que està anegada, continua tancada a hores d’ara. Tots dos municipis han acordonat també les zones inundables per evitar accidents. En el Poble Nou de Benitatxell s’ha cancel·lat la festa del Moscatell prevista per a este cap de setmana i s’ha traslladat al 27 i 28 d’octubre.

En Benissa, tot i que les condicions orogràfiques fan que tinga poc risc d’inundació, ha vetlat des de l’anunci del DANA per la seguretat i ha reforçat els efectius de policia local i brigades. Des del consistori informen que se va fer un altre repás intensiu a la neteja de barrancs i zones inundables per evitar col·lapses per acumulació de canyisos.

La localitat, que tenia previst fer l’elecció de les Reines de la Puríssima Xiqueta 2020 al seu lloc habitual, ha canviat l’esdeveniment al Palau Sant Pere per tal de garantir la seguretat de tots els veïns i veines. Però manté la presentació per a demà a les 22.30 hores.

A Xàbia és manté tancat el pont de la desembocadura del riu Gorgos, així com el pont de Triana i és que per als efectius d’emergències les creixcudes del riu poden suposar l’element més perillós en estos moments de la gota freda.

En Dénia després que un descructiu tornado devastara tot el que va trobar al seu pas i va arrasar el pavelló esportiu municipal i va causar també greus destrosses al Centre de Desenvolupament Turístic, hui assumeixen el nou front amb més calma, però el Ferry encallat de Baleària si que ha sofrit desperfectes i s’ha afonat un metro més a causa de les tormentes. La DGT manté l’alerta a la localitat per circulació irregular

 

PublicitatJuega Limpio Orihuela