La Marina Alta en alerta taronja per la gota freda

Segons el Centre de Coordinació d'Emergències des de les 8 hores està declarada la preemergència per pluges nivell taronja en el litoral nord d'Alacant.

Publicitat

Segons informa el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat des de les 8 hores del matí està declarada la preemergència per pluges nivell taronja en el litoral nord d’Alacant.

El temporal està afectant sobretot la comarca de la Marina Alta on ha deixat una precipitació acumulada fins a les 10 hores de 65 l/m2 a la Vall de Gallinera, a Pego han caigut 63 l/m2, a Xàbia 44,6, en l’Aeroport d’Alacant-Elx 32,7 i a Alacant 32, segons ha informat Aemet.

PublicitatRovira  

El moviment de sud a nord de les precipitacions és conseqüència del vent ja que encara que en les capes baixes és del nord, els sistemes nuvolosos i de precipitació són conduïts pel flux rector en capes mitjanes, que és del sud, la qual cosa provoca aquesta evolució de direcció en les pluges.

Així, el centre de la DANA en altura se situa sobre Portugal i en la zona davantera es va desenvolupant nuvolositat i precipitacions que són les que estan descarregant a la Comunitat Valenciana.

PublicitatJuega Limpio Orihuela