9:49 pm - Saturday, 15 August 2020

La meitat de les primeres consultes sobre identitat de gènere ja són de menors de 18 anys

- Publicidad -Reciplasa

Barceló: "Els joves estan obrint camí a la desestigmatització de la transsexualitat i la Conselleria ha de contribuir respecte a la identitat de gènere"

SaguntaEscena
L'Alcora
- Publicidad -

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha atés, a través de les tres unitats de referència d’identitat de gènere existents en la Comunitat Valenciana, a quasi 1.395 persones transsexuals.

A València, el 52% de les primeres consultes són de menors de 18 anys i a Alacant en els últims dos anys ha passat del 32% al 44,6%.

Sobre aquest tema, la titular de Sanitat, Ana Barceló, ha destacat que “els joves estan obrint camí a la desestigmatització de la transsexualitat. La Conselleria ha de contribuir respecte a la identitat de gènere”.

Encara que aquestes unitats van començar a funcionar en 2008, des de 2017 s’han constituït reglamentàriament en la Comunitat Valenciana tres Unitats d’Identitat de Gènere de referència, una per província. A Alacant depén del Departament d’Alacant – Hospital General, a València del Departament València – Doctor Peset i a Castelló implica serveis del Departament de la Plana i de Castelló.

La Unitat de València compta amb un equip multidisciplinari que integra a professionals de psicologia clínica, endocrinologia, ginecologia, cirurgia mamària, anestesiologia, otorrinolaringologia i pediatria. En 2017 s’ha incorporat, a més, un equip de l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe per a la realització de cirurgia d’afirmació de gènere.

Des de 2008, aquesta unitat ha atés 796 persones trans (116 d’elles en 2018). D’elles, dos terços són homes trans (administrativament dones) i un terç són dones trans. A més, el 52% de les primeres consultes són de menors de 18 anys. 42 dones trans han acudit a grups d’educació de la veu (per a feminitzar-la) amb professionals del Servei d’Otorrinolaringologia de l’Hospital Universitari Doctor Peset i s’ha oferit assessorament nutricional a 82 persones.

Respecte a les cirurgies, a l’Hospital Universitari Doctor Peset s’han realitzat 32 mamoplàsties d’augment, 21 mastectomies i 59 histerectomies-annexectomies. En l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe s’han realitzat 25 vaginoplàsties, 3 metopoplàsties, 4 fal·loplàsties, 2 implants testiculars i dos implants de neopene, així com s’han reparat 3 fístules uretrals. En aquest hospital, a més de cirurgia plàstica participen professionals d’urologia, ginecologia, coloproctología de cirurgia general i anestesiologia.

“La demanda d’assistència ha experimentat un augment exponencial, sobretot de població molt jove i homes trans. En l’última dècada hi ha hagut un important canvi en la societat que, en part, ha sigut possible gràcies a actuacions positives des d’àmbits com la sanitat pública”, ha assenyalat Marcelino Gómez, endocrinòlogo de l’Hospital Universitari Doctor Peset.

Unitats d’Alacant i Castelló

Per part seua, la Unitat d’Identitat de Gènere d’Alacant ha atés des de 2008 a 510 casos (108 l’últim any) que han rebut atenció psicoterapèutica i després de la valoració, 450 d’ells han passat a teràpia hormonal i farmacològica. L’Hospital General Universitari d’Alacant també proporciona atenció quirúrgica: mamoplàsties d’augment, mastectomies, histerectomies-annexectomies i orquiectomies (extirpació dels testicles). En concret, entre 2016 i 2019, s’han realitzat 14 mastectomies, 44 histerectomies-annexectomies i 3 orquidectomies.

El percentatge de persones menors de 18 anys que han sol·licitat atenció va ser d’un 32% en 2017, 37% l’any 2018 i 44,6% en 2019. Quant a l’edat mitjana dels pacients majors de 18 anys oscil·la entre els 28,3 anys en 2018 i 24,2 en 2019.

A Castelló, la Unitat d’Identitat de Gènere ha tractat a 89 persones transsexuals tant en el centre de salut sexual i reproductiva de Vila-real com en el Servei d’Endocrinologia de l’Hospital General Universitari de Castelló. Des d’abril de 2019, aquesta unitat també ha assumit les intervencions quirúrgiques de la província i s’han realitzat ja 1 mamoplàstia d’augment i 2 mastectomies. I des de maig, la Unitat compta amb la col·laboració d’endocrins pediàtrics per a tractar als menors, que fins ara eren atesos en la Unitat de l’hospital Doctor Peset de València.

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

El dimarts entrarà en vigor el tancament de discoteques i la prohibició de fumar

La Conselleria de Sanitat ha anunciat que el dimarts entrarà en vigor la prohibició de fumar en la via pública i el tancament de l'oci nocturn.

La consellera de Sanitat es reunirà el dilluns amb Salut Pública per a ultimar la incorporació de les noves mesures en la Comunitat

Està previst que les noves mesures entren en vigor en tot el territori valencià a partir de la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana dimarts que ve.

La Diputació d’Alacant presentarà una moció per a impedir la retallada del transvasament Tajo-Segura

La Diputació d'Alacant presentarà una moció per a impedir la retallada del transvasament Tajo-Segura.

Blanch (PSPV-PSOE) destaca l’esforç i professionalitat del sector turístic i demana que no se’l criminalitze

El secretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló recorda que el sector representa més del 14% del PIB autonòmic.

El rànquing de Xangai valora la UPV com a millor universitat politècnica d’Espanya

El rànquing de Shanghái inclou per 16é any consecutiu a la Universitat Politècnica de València (UPV) en l'"elit internacional" i la situa com l'única politècnica del país entre les 500 millors universitats del món.

Alló més llegit

Esta publicació està disponible en : Valencià