La millor hamburguesa d’Espanya és valenciana

La millor hamburguesa d'Espanya és valenciana i "utòpica", amb carn de bou especiada i dos tipus de ceba.

Platero Utopica Food, restaurant de València especialitzat en brases i fumats, s’ha alçat com a vencedor de la segona edició de ‘The Champions Burger’ amb una hamburguesa de carn de bou especiada, dos tipus de ceba i dos salses.

Els també valencians The Fitzgerald i N5 Burger Garage ocupen la segona i tercera posició del podi d’aquest campionat d’Espanya d’hamburgueseries, celebrat a València amb 12 restaurants “referents” del panorama nacional, més de 50 tipus d’hamburgueses ‘premium’ i uns 100.000 assistents, detalla el certamen en un comunicat.

Rovira  

El títol de Millor Hamburguesa d’Espanya se l’ha portat ‘Utopic’, una combinació “senzilla” –segons el seu creador, el xef Alejandro Platero– de ‘burger’ de bou especiada, doble de formatge cheddar, bacon fumat, ceba a la planxa i ceba cruixent i dos salses: barbacoa i una altra d’elaboració pròpia.

La suculència, el bon picat de la carn i el pa de brioix són els aspectes que han convertit aquesta hamburguesa en guanyadora. El cuiner Alejandro del Toro, membre del jurat professional, també destaca el nivell de totes les candidates, la qualitat dels ingredients i la sofisticació de l’elaboració.

Al costat de Del Toro, van participar en un tast a cegues el conegut Joe BurgerChallenge, Miguel Rives (CEO de Gastroagencia) i altres xefs com Rakel Cernicharo (Karak), Carlos Medina i Tomy Soriano (Two Many Chefs), Pablo Ministro (Contrapunto), Vanesa Lledó (Mil Grullas), Ciríaco Vicente Ausina (Les Torres de Ciríaco), Alberto Alonso (Dos Estaciones), Pablo García Venetta (El Mercado de las Flores).

VACA ROSSA GALLEGA A LA BRASA

La segona posició ha recaigut en The Fitzgerald amb la seua ‘Texas Burger’, una hamburguesa de 200 grams de vaca rossa gallega cuinada a la brasa.

Completa el podi la proposta de l’hamburgueseria N5Burger Garage, amb la ‘Clàssica’: 200 grams de carn de vaca gallega elaborada sense conservants ni additius, formatge cheddar, mostassa antiga, encisam, tomaca i ceba habitada.

El ‘food truck’ de Bertys, una hambuguesería de Madrid, s’ha portat el premi del públic amb la batejada com a ‘Gourmet’, a força de ‘black angus’, formatge cheddar, bacon, ceba caramelitzada i llit d’encisam i tomaca amb salsa Burger.

11 HAMBURGUESES EN 20 MINUTS

La segona edició de ‘The Champions Burger’ també ha desafiat als assistents a esbrinar quantes hamburgueses són capaços de menjar-se en 20 minuts. Un veí de València, Ricardo Monar, s’ha coronat com a vencedor d’aquest peculiar concurs enfront de 15 àvids menjadors. Es va menjar fins l’11 en 20 minuts, amb el que va superar el rècord de huit en 2018, i va ser premiat amb els seus 75 quilos de pes en
cervesa

Durant els deu dies, més de 100.00 persones van passar per l’antic llit del riu Túria per a degustar més de 50 tipus diferents d’hamburgueses ‘premium’, des de les més clàssiques fins a les més innovadores.

El campionat nacional tornarà a València en 2020 amb una nova
edició per a posar en valor les propostes més suculentes i enginyoses d’aquest plat tan internacional. Abans que finalitze l’any comencen els pròxims concursos per comunitats, ja confirmats a Múrcia, Alacant, Madrid i Màlaga.

PublicitatJuega Limpio Orihuela