La nau Aquarius arriba a les illes Balears en el seu seté dia de navegació

Al nord de l'illa balear de Mallorca una nau militar espanyola els ha donat "la benvinguda" a aigües d'Espanya

El vaixell Aquarius de l’ONG SOS Mediterranée ha passat hui enfront de l’illa espanyola de Mallorca (est) en el seu seté dia de navegació després del rescat de 630 immigrants en el mar, que seran desembarcats a València després de la negativa d’Itàlia i Malta.

L’embarcació, amb 106 immigrants a bord, i les altres dos de la Marina italiana que l’escorten i que es reparteixen la resta dels immigrants rescatats en el Mediterrani naveguen amb un mar “finalment” en calma, va indicar a Efe el cooperant Alessandro Porro.

En el matí del dissabte se situaven al nord de l’illa balear de Mallorca i una nau militar espanyola els ha donat “la benvinguda” a aigües d’Espanya, el país que acollirà als immigrants nàufrags després que ni Itàlia ni Malta els oferiren un port segur.

L’ONG ha referit en les últimes hores que moltes d’aquestes persones han sofert marejos i la malaltia del mar per les altes ones i el mal temps, la qual cosa va fer a la nau desviar-se i vorejar l’illa italiana de Sicília per refugiar-se.

El vaixell es dirigeix cap a la ciutat de València i en la seua travessia han passat per Sicília i Sardenya, illes d’Itàlia, i per Còrsega, de França, sense tenir assignat en elles un port.

Porro va explicar que els immigrants, cada vegada que albiren una costa, pregunten “aquesta és la nostra terra?”.

En la jornada del divendres va eixir el sol i, segons van explicar els equips de Metges Sense Fronteres a bord de l’Aquarius, la situació va millorar, els adults conversaven tranquil·lament en la coberta i els 10 xiquets s’entretenien jugant.

En els últims dies se’ls ha vist a través de les xarxes socials fins i tot ballar, alguna cosa que Porro va considerar “normal”. “La vida a bord que hem mostrat és la que hem vist en els últims dos anys. Cert, ara tot és desesperat, sense final, però almenys ara Europa sap el que ocorre a la frontera mediterrània”, va opinar.

L’arribada al port de València està prevista per al matí del diumenge. EFE

Publicitat