La Nit de Sant Joan il·lumina les platges de Castelló amb quasi una trentena d’activitats

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de València ha aprovat este matí encarregar la direcció tècnica i els treballs previs necessaris per a l’execució de les obres de reconstrucció del mur de contenció de terres col·lapsat de les Sitges de Burjassot.
Publicitat

Es coneix com la nit més curta de l’any. La Nit de Sant Joan plena de llum les platges de Castelló amb la plantada de fogueres i amb les vint-i-set activitats que programa l’Ajuntament per a aqueixa vetlada. Des de jocs recreatius per als més xicotets fins al tradicional ‘correfocs’, una programació que arribarà a la platja de la Pineda i Gurugú, el parc Litoral i el Grau la nit del 23 de juny fins a les 2.00.

Com la tradició dicta, el foc jugarà el paper protagonista. Saltaran les espurnes al Grau amb la tabalada infernal a les 20.30, el correfoc de Botafocs i del Bestiari en el Passeig Buenavista a les 22.30 que culmina amb el Correaigua dels Bèsties d’aigua a les dotze i la Flama del Canigó i remat pirotècnic.

PublicitatRovira  

Grups de música i Djs ambientaran amb la seua música els quiosquets de la zona des de l’inici de la jornada. Arrancarà la programació a les 16.00 amb la Pool Party en Nudo Beach Club amb música a càrrec de Vitala i Paul Treef. Dharma, Pingüin’s, La Ola, Solé i La Platja també proposen activitats musicals, com les actuacions remember de Djs de Kal-kat o Piràmide i les actuacions en directe de Rumba amb Kuerda pa Rato, de Xarxa Smoke o l’homenatge a Sabina per Ignacio Morcillo “Señorita per favor”. “El xou del Xerrac” envairà l’avinguda Ferrandis Salvador a manera de discomòbil a partir de les 23.45.

Per als xiquets i xiquetes el Pingüin’s organitza jocs recreatius, llits elàstics i jocs de circ i habilitat. Pensat per als adults, la Colla Cagarrós convoca en l’avinguda Ferrandis Salvador un concurs de coques de Sant Joan prèviament al sopar de pa i porta que congregarà als i les castellonenques en el litoral. A això li segueix el ‘primer bany’ de la temporada i el tradicional castell de focs que posa fi a la vespra a les 23.59.

Com cada any, l’Ajuntament encén la flama amb una gran foguera de voltant 60.000 quilos de llenya en la zona de costa a l’altura de l’aeroclub. A més, dos camions al costat de la foguera del consistori proveiran llenya als veïns i veïnes que vulguen prendre la seua pròpia.

PublicitatJuega Limpio Orihuela