La nova passarel·la Alcoi-Cocentaina supera els 5.000 trajectes mensuals

L’obra realitzada conjuntament per l’Ajuntament d’Alcoi i el de Cocentaina, enllaça a peu les dues ciutats millorant la seguretat.

Castelló DLP Benicàssim

En els primers mesos, les dades d’ús indicaven una mitjana de 3.000 trajectes comptabilitzats en aquesta infraestructura mensualment. Les dades han millorat i en els mesos de juny i juliol s’han superat els 5.000 trajectes.

Des que va començar el mesurament de trajectes a finals de febrer hi ha hagut un total de 22.403 trajectes, dels quals 17.670 han sigut a peu i 4.733 en bicicleta. Cal destacar que en juny hi ha hagut 5.583 i en juliol, unes xifres semblants, 5.481, mostrant un augment progressiu.

Rovira  

Recordem que a final d’any, es col·locava al costat del pont de Gormaig una plataforma de 32 metres de longitud que permetia unir Alcoi i Cocentaina perquè vianants i ciclistes transitaren de manera més segura, salvant el Barranc del Fondo. També es va adequar la vorera situada en el terme municipal d’Alcoi, retirant un peu d’un fanal i col·locant la barana de protecció.

L’obra va costar poc més de 100.000 euros i va ser finançada en un 70% per l’Ajuntament d’Alcoi i un 30% per l’Ajuntament de Cocentaina. La necessitat de donar una solució a aquest punt de risc per als vianants i ciclistes era patent des que es desdoblara la nacional 340 i el pont que salva el barranc del Fondo es quedara sense espai per als vianants.

«L’ampli ús d’aquesta plataforma constata que es tracta d’un punt estratègic per a connectar els termes municipals d’Alcoi i Cocentaina així com d’un lloc imprescindible per l’accés a la urbanització de Gormaig i de les diferents empreses i comerços que estan ubicats en la via de servei, cada persona que passa ho fa de forma segura, i parlem que cada mes, més de 5.000 persones fan amb seguretat un trajecte que abans era molt perillós», indica el regidor d’Obres i Accessibilitat Universal, Jordi Martínez.

D’altra banda, està previst que la plataforma enllace amb la nova via per a ciclistes i vianants. Aquest trajecte unirà la plataforma per arribar fins al final la via verda de Batoi, un projecte cofinançat per Fons Feder a través de la Direcció General de Fons Municipals de la Generalitat Valenciana. L’obra en marxa i està sent utilitzat cada vegada per més ciclistes que enllacen amb aquesta passarel·la.

PublicitatAVL Sant Vicent Ferrer Juega Limpio Orihuela