La nova “Targeta Jove” de FGV es comercialitzarà a partir de demà

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) inicia este dimarts, 24 d’abril, la comercialització de la seua nova Targeta Jove. La TuiN Jove és una targeta personalitzada que permet que els joves, fins a 30 anys inclusivament, gaudisquen d’un 15% de descompte sobre la targeta moneder TuiN en Metrovalencia i el bo de 10 viatges en el TRAM d’Alacant.

Per a les famílies nombroses i monoparentals, el descompte del 15% s’acumularà al del 20% (generals) o el 50% (especials) que gaudeixen els seus membres.

El director gerent de FGVJuan Andrés Sánchez Jordán ha explicat que “esta iniciativa forma part de les mesures impulsades per la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració de Territori per millorar l’atenció i el servei que es presta des de FGV als usuaris de Metrovalencia i TRAM d’Alacant, mitjançant la promoció i fidelització de l’ús del transport públic entre els més joves”.

Els clients preferents de la targeta són les persones de fins a 30 anys, sense edat mínima per al seu ús. Estos clients representen a València un 45% dels usuaris del metre i tramvia, i a Alacant un 12% (el percentatge és menor per no incloure els usuaris exclusius de la Zona TAM, que ja disposen de descomptes a través d’altres títols).

“La nova Targeta Jove es carrega en una targeta sense contacte personalitzada, amb un disseny específic per a cada explotació, que es pot sol·licitar en els Espais i Punts del Client en Metrovalencia i en les estacions servides del TRAM d’Alacant” ha assenyalat Sánchez Jordán.

Característiques

La nova TuiN Jove de Metrovalencia és una targeta personalitzada que, amb un cost inicial de 4 euros per a l’adquisició del suport, permet aplicar una bonificació del 15% sobre la targeta moneder TuiN al moment de càrrega del saldo.

Esta targeta intel·ligent té, a més, diversos avantatges afegits, ja que no obliga a realitzar un consum mínim mensual, sinó que el seu titular gaudeix del descompte des del primer euro de consum; per contra, la targeta té un topall de consum màxim mensual, segons el nombre de zones recorregudes, a partir del moment de les quals el titular viatja gratis la resta del mes. D’esta manera, pot viatjar tot l’any i gaudir dels seus avantatges sense haver de canviar de títol segons l’ús que faça d’esta.

El cost per viatge en una zona, que en la TuiN convencional és de 0,72 euros, resulta per a un titular de la TuiN Jove a 0,62 euros; el cost de dues zones es redueix d’1,04 euros a 0,89 euros i així successivament amb la resta de nombre de zones, aplicant el 15% de descompte al moment de la càrrega del saldo.

A Alacant la targeta es denomina Bono-10 Jove, amb un descompte del 15% sobre el Bo-10, títol propi del TRAM d’Alacant, que permet realitzar 10 viatges per la combinació zonal triada (excepte Zona TAM metropolitana). Del preu actual per a una zona, 7,60 euros, es passa a 6,50 euros; del cost de dos zones, 14 euros, es passa a 11,90 euros, i així successivament amb la resta de zones, aplicant el 15% de descompte.