La nuclear d’Ascó a Tarragona es desconnecta després de detectar un problema en una bomba d’extracció

Amb la informació disponible fins a este moment, l'incident es classifica amb nivell 0 en l'Escala Internacional de Successos Nuclears i Radiològics (INES).

La central nuclear Ascó II (Tarragona) ha notificat al Consell de Seguretat Nuclear (CSN) l’inici d’una parada no programada per a substituir el motor d’una de les bombes del sistema d’extracció de calor residual.

Segons ha informat el CSN en un comunicat, el divendres 19 de juny, durant una de les proves de vigilància establides en les Especificacions Tècniques de Funcionament (ETF), es va detectar una fallada en el citat motor. Davant la impossibilitat de ser reparat en el temps requerit per les ETF, ha començat a baixar càrrega per a desacoblar-se de la xarxa elèctrica en les pròximes hores, parar la planta i completar així la intervenció prevista en este equip.

El CSN, segons s’estableix en els seus procediments, ha informat a través de la seua pàgina web de la recepció de notificació d’este succés, que no ha tingut impacte en els treballadors, la ciutadania ni en el medi ambient.