viernes, 21 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La PAH insta a Ajuntament i empresa a cercar una eixida negociada per a el “Edifici Reyes”

Les famílies que resideixen en l’Edifici Reyes des del passat 28 de desembre han denunciat aquest matí que treballadors de les empreses subministradors de llum i aigua, seguint ordres de les mateixes, han procedit al tall de subministraments. Al mateix temps, agents de la Policia Nacional han fet acte de presència aquest matí, identificant a dues persones vinculades a la PAH de Castelló. Aquestes mateixes famílies reclamen a empresa i ajuntament que es done solució a la seua emergència habitacional a través d’un lloguer social.

Per la seua banda, la portaveu de la PAH, Mª Jesús Garrido, ha informat que aquesta mateixa vesprada es van a asseure a parlar amb representants de l’empresa propietària del denominat Edifici Reyes, amb l’objectiu de negociar un lloguer social per als ocupants dels habitatges. “Apel·larem a la responsabilitat social de l’empresa propietària per a resoldre entre tots la difícil situació per la qual estan passant aquestes famílies. No volem privilegis, volem dret a l’habitatge, lloguer social i que no hi haja gent sense casa i cases sense gent”.

A més, des de la PAH insten al govern municipal al fet que prenga partit davant aquesta situació, que és un reflex d’una problemàtica més gran que es dóna diàriament en la nostra ciutat. En concret, demanen al govern que concrete quines ajudes i en quines condicions ofereix a les famílies afectades, i quina solució va a donar a les desenes de casos similars que existeixen a Castelló. “La falta d’habitatges socials, la precarietat en el treball i les condicions de vida, estan provocant que molta gent es vaja veient forçada a ocupar habitatges de forma il·legal. Quan es vulnera un dret bàsic com és l’habitatge i la vida digna, la gent té l’obligació de cercar solucions legítimes encara que siguen il·legals” afirma Mª Jesús Garrido.

En aqueix sentit, la PAH apunta a la responsabilitat social d’entitats financeres i immobiliàries que segueixen acaparant bona part de les 13.000 habitatges buits de Castelló. Assenyalen la urgència d’engegar urgentment les mesures aprovades en el Ple municipal de desembre, especialment la borsa de lloguer social amb habitatges en propietat de bancs, immobiliàries, particulars, etc. “És irracional que hi haja un problema d’accés a l’habitatge quan tenim milers d’elles buides. Si els ingressos de moltes famílies no cobreixen els lloguers, caldrà impulsar un pla de lloguer social on administracions públiques i empreses facen un esforç per resoldre aquest problema que ja dura massa anys” reclama Mª Jesús Garrido.

Últimas noticias

Contenido relacionado