La petició del cessament de les seues funcions al diputat Alejandro Morant pels seus al·legats racistes no prospera en el ple de la Diputació d’Alacant

La sessió plenària ha aprovat unes subvencions i ajudes a esportistes d'elit

435

Les declaracions de tall xenòfob realitzades per l’alcalde de Busot i vicepresident tercer de la Diputació d’AlacantAlejandro Morant Climent, a principis d’agost en el seu perfil de Facebook, ha estat un dels debats del ple ordinari de setembre de la institució alacantina. Morant que està expedientat disciplinàriament pel seu partit per publicar opinions com que, faria falta “un pla de deportacions massives”, que inclogués “el tancament de fronteres”, en relació a l’arribada massiva de persones a les costes espanyoles en el que qualificava que això “no és migració”, sinó més aviat “una invasió silenciosa que acabarà amb el món occidental convertint-ho a l’Islam”. Per aquest tipus de declaracions Compromís portava una iniciativa de reprovació contra Alejandro Morant que no ha prosperat per la votació del PP i del trànsfuga Fernando Sepulcre.

El diputat del Grup Compromís, Gerard Fullana, considerava la publicació d’Alejandro Morant com un “discurs d’extrema dreta” al que el diputat no adscrit, Fernando Sepulcre, va exculpar a Morant, quasi com si anassen del mateix partit, comentant que havia estat unes “declaracions poc encertades en qüestions d’immigració”; mateixa defensa que el portaveu i diputat del Partit Popular, Carlos Castillo, que donava per resolt el tema en demanar disculpes l’autor d’aquesta publicació. Per al portaveu dels populars, el discurs de Morant els ha servit a l’oposició per no veure el problema que hi ha sobre la immigració, i amb les dades de l’informe Frontex sobre les màfies que operen a les fronteres, va exposar que 3 de cada 4 immigrants que vénen a Espanya ho fan a través d’aquestes màfies que operen en 55 nacionalitats, sent Turquia, el Marroc i Líbia els països en els quals més actuen. Castillo va fer al·lusió a les devolucions en calent d’aquells immigrants que van saltar la tanca de Ceuta, “al que si ho haguera fet el Partit Popular se’ls haguera ratllat de fatxes i quan ho fa el PSOE és una decisió dura”, va assenyalar el diputat popular. Fullana va explicar que el debat no anava sobre les polítiques migratòries sinó, per unes declaracions xenòfobes i el portaveu del grup socialista, José Francisco Chulvi, va exposar que els populars en set anys només havien llevat drets a les persones que ja s’han restablit, com és la sanitat, i en qüestió de migració li va recalcar que no havien fet gens. Castillo va sentenciar que quant a polítiques migratòries ningú els anava a donar lliçons, perquè milions d’immigrants que han vingut a aquest país estan treballant des de l’època d’Aznar i Rajoy.

Ajudes a esportistes

La sessió plenària, entre altres assumptes, ha aprovat una moció per modificar les bases de les convocatòries de subvencions i ajudes a esportistes d’elit i a aquells que participen en competicions internacionals amb l’objectiu que les dones en situació de maternitat i els/les esportistes lesionats/as durant un període mínim de sis mesos puguen optar al concurs i no es vegen penalitzats en sol·licitar les mateixes. Tota la corporació s’ha sumat a aquesta proposta amb la qual es pretén seguir avançant cap a una igualtat real i efectiva amb la qual està compromesa la Diputació. En aquest sentit, el responsable d’Esports, Juanjo Castelló, ha recordat que la institució ha subvencionat aquest any al Club de Futbol Femení Sporting Plaza d’Alger, a l’equip Handbol Femení Elx Mustang o al Club de Basket Sant Blas. D’altra banda, durant el ple s’ha donat el vistiplau a l’informe sobre gestió de transparència i accés a la informació en la Diputació d’Alacant de l’any 2017, exercici de què s’ha aprovat també el Compte General.