La Plaça de l’Ajuntament de València serà per a vianants al 2020

La plaça de l'Ajuntament de València serà per als vianants des del 20 de març de l'any 2020, un dia després de concloure les Falles de l'any vinent.

La plaça de l’Ajuntament de València serà per als vianants des del 20 de març de l’any 2020, un dia després de concloure les Falles de l’any vinent, segons ha anunciat l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó.

El primer edil ha detallat que la conversió “s’iniciarà amb un procés bla de peatonalització” i que la transformació total culminarà més endavant quan s’elabore i execute el projecte definitiu.

Rovira  

Així es guanyaran 12.000 m2 de superfície per als vianants, ha recalcat Ribó, que ha oferit una roda de premsa juntament amb els regidors de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, i de Participació, Elisa Valía.

El canvi atén a l’acord del Govern del Rialto –que integren Compromís i PSPV–, en concret al punt 18 que parla de la reorganització de places com la de Bruixes, Reina, Sant Agustí o de l’Ajuntament. L’objectiu és “guanyar espai públic per a les persones”.

·l reordenament tindrà alguns límits, com l’espai reservat per a ‘mascletaes’, les falles municipals, les paredes de flors –que es mantindran encara que es repensarà el disseny– i el pas de l’EMT. Per la seua banda, ni la font ni l’estàtua de Vinatea es consideraran límits.

Giuseppe Grezzi ha puntualitzat que l’única línia de l’EMT que circularà per la plaça serà la nova llançadora C1, que tindrà una freqüència de 4-5 minuts i que unirà els intecanviadors a les zones de Porta de la Mar Tetuan i el que es construirà a Xàtiva Lluís Vives.

PublicitatJuega Limpio Orihuela