10.9 C
Valencia

La plaga del ‘cotonet’ reuneix alcaldes de la Plana Baixa amb Agricultura

Agricultura adverteix que ja s'ha identificat un parasitoide que s'ha portat de Sudàfrica i aclimatat ja i està sent criat en els insectaris de la Conselleria i podria convertir-se en un altre mitjà de lluita efectiu.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

Els alcaldes, alcaldesses, regidors, regidores i portaveus del PSPV-PSOE de la província de Castelló s’han reunit amb el director general d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Roger Llanes, per a abordar les accions realitzades per la Generalitat Valenciana davant la preocupació per la plaga del Cotonet de les Valls, que està afectant els camps de la Plana Baixa i els municipis de les Valls, a la província de València.

Llanes els ha traslladat que fa tres anys que estan investigant fauna auxiliar, tant depredadors com parasitoides, que puga controlar al Cotonet i que, investigadors de la UPV en un programa finançat pel Consell, han aïllat i identificat la feromona del Cotonet de Sud-àfrica, l’ús del qual permetrà la detecció precoç de la plaga, i permetrà desenvolupar mètodes de control ecològics.

- Publicitat -

Així mateix, ha advertit que també s’ha identificat un parasitoide que s’ha portat de Sudàfrica i aclimatat ja i està sent criat en els insectaris de la Conselleria. Funciona molt bé i d’ací a poc temps es realitzaren les soltes massives que permetran tindre un altre mitjà de lluita efectiu.

El Cotonet de Sud-àfrica (Delottococcus aberiae) és un insecte que s’alimenta de la saba de les plantes, la qual cosa pot arribar a afeblir-les notablement. A més, excreta una substància enganxosa rica en sucres anomenada melassa que provoca el creixement de fongs i bacteris que danyen i deprecien les collites. Va ser detectat en 2009 en la zona de les Valls, segurament provinent de Sud-àfrica.

- Publicitat -

Un dels sectors més afectats per esta plaga és el dels cítrics, en el qual pot arribar a causar pèrdues de més d’un 50% de la collita en atacs severs, encara que també danya a altres cultius tropicals com el café i subtropicals i temperats com l’olivera i la perera. En la Comunitat Valenciana únicament es troba localitzat a la Plana Baixa, Les Valls i alguna parcel·la disseminada a la província de València.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Borriana_Calistenia 9octubreGVA DiVal

Segueix-nos

13,020FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_Calistenia
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Castelló activa el Cecopal després de la declaración de l’estat d’alarma per a reforçar la resposta devant la covid-19

L'Ajuntament constituirà aquest dimarts aquest òrgan de coordinació política i tècnica per a abordar les noves mesures

La Diputació de Castelló aposta per un model de turisme sostenible i respectuós amb la cultura i les tradicions

La institució participa en un estudi per al foment de la cultura rural sostenible del bé comú, presentat hui a Alfondeguilla en l'acte organitzat per l'Associació Valenciana per al Foment de l'Ecomomia del Bé Comú

Vila-real encara la segona ona de la pandèmia amb prop de 800 denúncies des de març

L'Ajuntament de Vila-real encara el nou estat d'alarma i les restriccions de la segona ona de la pandèmia amb l'experiència del paper “clau” que tant Policia Local com Protecció Civil han exercit des del 14 de març en la lluita contra la covid-19.

La Sanitat valenciana passa la barrera de les 1000 persones ingressades a hospitals per coronavirus

La Comunitat Valenciana ha registrat 356 confirmats per prova PCR o a través de test d'antígens.

Alcalà-Alcossebre contractarà tres persones desocupades per a treballs de prevenció de la COVID-19

Dins del programa ECOVID que promou la contractació de persones de més de 30 anys, en situació de desocupació a conseqüència de la COVID-19, que desenvolupa la Generalitat Valenciana en col·laboració amb els Ajuntaments
- Advertisement -

: Valencià