La pluja deixa acumulats de 102 litres en 6 hores a la ciutat de València

Aemet ha indicat així mateix que no és molt freqüent tenir un episodi de pluges generalitzades i d'intensitat en el mes de juny a la ciutat de València

Les pluges torrencials registrades aquesta matinada a la Comunitat Valenciana han deixat acumulats de fins a 102 litres per metre quadrat en sis hores a la ciutat de València, que ha registrat una punta de 44 litres en una hora, i destaquen també els 142 litres que han caigut en 24 hores en la localitat de Guadassuar (València).

Segons ha informat l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), les precipitacions han deixat acumulats, fins a les 9 hores de hui, de 116 litres en Real, 72 a Turís, 66 a Alzira, 64 al Pinós, 61 a Algemesí, 58 a Moixent, 52 a Xàtiva i 52 en l’Aeroport de València.

Aemet ha indicat així mateix que no és molt freqüent tenir un episodi de pluges generalitzades i d’intensitat en el mes de juny a la ciutat de València, ja que només ha ocorregut 3 vegades des de 1938, l’última fa 16 anys, el juny de 2002.

Les inundacions més importants en un mes de juny a l’últim segle, ha afegit, es van viure en el 18 de juny de 1958, pocs mesos després de la tràgica riuada d’octubre de 1957, que va provocar inundacions a la ciutat de València i a Alzira.

Les pluges també han causat aquesta matinada la inundació d’algunes carreteres i arrossegament de terres en calçades, així com retards, encara que no interrupcions, en el tren de rodalies entre Alcoi i Xàtiva, i inundacions dels passos inferiors de les estacions de Silla i Algemesí.

El Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat ha rebut aquesta matinada fins a 45 incidents, la majoria a la ciutat de València, encara que cap greu, i destaca la caiguda d’una paret a les vies del tren d’Alginet.

Emergències i la Diputació de València han informat així mateix que a primera hora d’aquest matí calia tenir precaució en la circulació per inundacions en les carreteres CV-505 d’Alzira a Sueca, la CV-525 que connecta Algemesí i Alzira, la CV-563 de Xàtiva a la Llosa de Ranes, i la CV-510 entre Alzira i Favara.

Segons la Direcció general de trànsit, també hi havia nivell groc per inundació en la V-31, en el terme municipal de Silla, i en l’A7 a la Llosa de Ranes, i nivell roig per despreniment en la CV.223 a Ahín. EFE

Publicitat