15.7 C
Valencia

La Policia Local desmantella un escorxador clandestí de corders

Els clients transportaven la carn en els seus vehicles particulars sense les mínimes condicions higièniques i sanitàries.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

La Unitat d’Urbanitat i Medi Ambient (UMA) de la Policia Local d’Elx ha descobert en la partida il·licitana de Salades una explotació ramadera on es realitzaven sacrificis clandestins d’animals amb motiu de la festivitat del corder i ha identificat i denunciat al titular de la granja i a diverses persones que presumptament participaven tant en les matances com en les vendes de la carn.

Després d’una llarga investigació, els membres d’esta unitat policial van localitzar l’explotació i van comprovar que s’estaven sacrificant animals sense les corresponents mesures higièniques i sanitàries, ja que esta activitat només es pot realitzar en escorxadors autoritzats i amb supervisió veterinària per a certificar que la carn és apta per al consum humà i que les instal·lacions reuneixen les degudes condicions sanitàries.

- Publicitat -

En el moment de la inspecció, els agents van interrompre un dels sacrificis, que s’estava duent a terme dins d’un remolc metàl·lic que va ser precintat immediatament evitant així la mort de més animals de l’explotació ramadera.

Durant la investigació es va poder comprovar que el titular de l’explotació no sols venia els corders sinó que oferia com a servei addicional l’ús de les instal·lacions i les eines pròpies per a la matança i l’especejament dels animals. Així mateix, els clients d’este escorxador clandestí transportaven la carn en els seus vehicles particulars sense les mínimes condicions higièniques.

- Publicitat -

El responsable de les instal·lacions ha sigut denunciat per diverses infraccions greus i molt greus en sanitat animal, oscil·lant la possible quantia de les multes entre 3.001 i 60.000 euros, en el cas de les greus, i entre 60.001 i 1.200.000 euros en les molt greus.

Els agents també van alçar una acta d’infracció als presumptes compradors per transport irregular sense reunir les mesures sanitàries exigibles en el cas dels especejaments, així com pel transport d’animals vius en vehicles particulars.

- Publicitat -

Este tipus d’infraccions poden comportar mesures com la clausura de l’establiment i el càrrec de despeses derivades del transport i depòsit en un lloc habilitat per a animals morts.

La investigació es va iniciar en el transcurs de les activitats que realitza la citada unitat per a protegir el medi ambient, en col·laboració amb la regidoria de Sanitat i Benestar Animal.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Borriana_Calistenia 9octubreGVA DiVal

Segueix-nos

13,018FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_Calistenia
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Castelló activa el Cecopal després de la declaración de l’estat d’alarma per a reforçar la resposta devant la covid-19

L'Ajuntament constituirà aquest dimarts aquest òrgan de coordinació política i tècnica per a abordar les noves mesures

La Diputació de Castelló aposta per un model de turisme sostenible i respectuós amb la cultura i les tradicions

La institució participa en un estudi per al foment de la cultura rural sostenible del bé comú, presentat hui a Alfondeguilla en l'acte organitzat per l'Associació Valenciana per al Foment de l'Ecomomia del Bé Comú

Vila-real encara la segona ona de la pandèmia amb prop de 800 denúncies des de març

L'Ajuntament de Vila-real encara el nou estat d'alarma i les restriccions de la segona ona de la pandèmia amb l'experiència del paper “clau” que tant Policia Local com Protecció Civil han exercit des del 14 de març en la lluita contra la covid-19.

La Sanitat valenciana passa la barrera de les 1000 persones ingressades a hospitals per coronavirus

La Comunitat Valenciana ha registrat 356 confirmats per prova PCR o a través de test d'antígens.

Alcalà-Alcossebre contractarà tres persones desocupades per a treballs de prevenció de la COVID-19

Dins del programa ECOVID que promou la contractació de persones de més de 30 anys, en situació de desocupació a conseqüència de la COVID-19, que desenvolupa la Generalitat Valenciana en col·laboració amb els Ajuntaments
- Advertisement -

: Valencià