La Policia Nacional desarticula un grup organitzat dedicat al trànsit d’heroïna i cocaïna

S'ha intervingut un quilo dos-cents seixanta-cinc grams d'heroïna, uns 70 grams de cocaïna i 7.000 euros

lloguers

Agents de la Policia Nacional han detingut a la comarca valenciana de La Safor a 19 persones, sis d’elles menors d’edat, com a presumptes autores d’un delicte contra la salut pública, després de pel que sembla dedicar-se a la venda principalment d’heroïna i cocaïna en aquesta comarca. Els policies van realitzar cinc registres domiciliaris a Gandia, Real de Gandia i Beniarjo, on van intervenir més d’un quilo de, pel que sembla, heroïna; uns 70 grams de, pel que sembla, cocaïna; 150 grams de, pel que sembla, marihuana; uns 7.000 euros, tres bàscules de precisió, sis telèfons mòbils, llibretes amb anotacions, una furgoneta i una motocicleta, dues armes, una pel que sembla de salva i una altra d’aire comprimit i diverses claus.

Les investigacions es van iniciar en tindre coneixement els policies que una família podria estar dedicant-se a la venda de substàncies estupefaents, principalment heroïna i cocaïna, a la comarca de La Safor.

PublicitatAVL

Funcions específiques

Durant les investigacions, els agents van esbrinar que pel que sembla adquirien importants quantitats d’heroïna que posteriorment distribuïen a altres persones en quantitats menors, que serien les encarregades de vendre-la a la menuda.

Continuant amb les investigacions, els policies van esbrinar que cada membre tenia una funció específica i que el seu modus operandi consistia que una vegada rebuda la droga a la casa dels principals responsables, el fill d’aquests al costat de la seua dona eren els encarregats de dirigir i coordinar el seu magatzematge i distribució a terceres persones.

Els policies van esbrinar que la cunyada del principal responsable era l’encarregada de les labors de distribució a altres traficants que prèviament havien contactat amb el capitost i que per a desenvolupar aquesta funció l’ajudaven els fills del matrimoni.

Diferents domicilis

Com a conseqüència de les investigacions, els agents van realitzar cinc entrades i registres domiciliaris a Gandia, Real de Gandia i Beniarjo on van intervenir més d’un quilo de, pel que sembla, heroïna i uns 7.000 euros, entre el més destacable, i van esbrinar que guardaven la droga en un domicili, els diners en un altre i els responsables residien en un altre per a així evitar la seua possible relació amb el tràfic de drogues.

Els detinguts, 10 d’ells amb antecedents policials, han passat a disposició judicial, que ha decretat l’ingrés a la presó de tres d’ells, mentre que els sis menors van ser posats a la disposició de la Fiscalia de Menors.

Esta publicació està disponible en : Valencià