La Policia Nacional deté a deu persones per desvalisar habitatges pel mètode de la relliscada

Els arrossegats tenien com a base d'operacions Torrevella servint-se de rudimentaris instruments com a ampolles de plàstics, radiografies o llaunes talladles

PublicitatAVL

Agents de la Policia Nacional han detingut a Torrevella (Alacant) i Màlaga a deu persones com a presumptes autores de diversos robatoris amb força en domicilis pel mètode de la relliscada. El grup criminal tenia la seua base d’operacions en la localitat alacantina de Torrevella i es desplaçaven fins a províncies limítrofes per cometre els il·lícits. S’han esclarit robatoris a la Regió de Murcia – Murcia cabdal, Cartagena, Cieza i Mazarrón -, en Adra (Almeria), a Elda (Alacant), i a les províncies de Màlaga i Valladolid. Els arrestats tenien un clar repartiment de tasques sent les dones, autèntiques expertes en l’obertura de portes, els qui s’encarregaven de cometre els robatoris utilitzant rudimentaris instruments com a ampolles de plàstic retallades, radiografies o llaunes tallades. Prèviament, empraven un tornavís per a augmentar la folgança entre la porta i el marc el que els permetia lliscar l’útil amb major facilitat per salvar la relliscada. Els homes, mentrestant, realitzaven labors de vigilància en l’exterior dels immobles.

 Base d’operacions a Torrevella
La recerca va començar el passat mes d’abril després d’un robatori amb força comés en un domicili de Cartagena. Després de diverses gestions, els investigadors van aconseguir identificar a diversos membres d’una organització, de nacionalitat croata, dedicada a la comissió de robatoris en domicilis per tota la geografia espanyola.
Diferents perquisicions van permetre constatar que els investigats havien establert la seua base en la localitat de Torrevella des d’on es desplaçaven fins a altres ciutats com Múrcia, Almeria, Màlaga o Valladolid per cometre els robatoris. Per a això disposaven d’una gran quantitat de vehicles que estacionaven en diferents carrers de la ciutat, a la disposició de qualsevol membre del grup, i que eren intercanviats contínuament per evitar ser objecte d’algun tipus d’identificació a través del seu ús.

PublicitatRovira  

 La tècnica de la relliscada
Aquests criminals perpetraven els seus robatoris mitjançant la tècnica de la relliscada, modalitat delictiva que s’aprofita de la falta de precaució dels propietaris dels habitatges que no activen tots els elements de seguretat de les portes d’accés. El grup criminal desmantellat estava compost per deu persones, sent tres dones les encarregades de l’obertura de portes a causa de la seua especial habilitat.

Tres detinguts “in fraganti” a Màlaga
Després d’analitzar totes les dades, els agents van dur a terme l’oportú dispositiu operatiu i van arrestar a set membres de l’organització a Torrevella. A més es van practicar dos registres domiciliaris en aquesta localitat i es van intervenir quatre vehicles. De forma paral·lela, a la ciutat de Màlaga es va procedir a la detenció d’altres tres persones just al moment en el qual acabaven de cometre un robatori en un cèntric habitatge de la ciutat.
En els registres domiciliaris practicats es van recuperar gran quantitat de joies procedents, presumptament, de diferents robatoris en domicilis. Els investigadors estan realitzant les gestions pertinents per esbrinar la procedència de cadascuna d’elles i poder retornar-les-hi als seus legítims propietaris.