La Policia Nacional deté a huit persones dedicades a la venda de droga

Distribuïen cocaïna en diverses localitats de València i Castelló

108

Agents de la Policia Nacional en una operació policial iniciada a Sagunt contra el tràfic de drogues, realitzada en dues fases, han detingut a huit persones. S’han realitzat set registres domiciliaris i s’ha intervingut més d’un quilogram de cocaïna, set quilograms de marihuana, nombrosos útils per a la preparació de dosi, quasi 4.000 euros i diverses escopetes i carabines.

Les investigacions es van iniciar en detectar a una persona a Sagunt que s’estaria dedicant a la venda i distribució de cocaïna en la localitat. Durant les investigacions els agents van establir diversos dispositius de vigilància en els quals van comprovar que el sospitós amb un grup de persones de diverses localitats distribuïa de forma conjunta, pel que sembla, cocaïna.

Els investigadors van esbrinar que els components del grup s’assistirien entre ells quan algun requeria una xicoteta quantitat de droga per a continuar proveint als seus clients. A més tots ells s’organitzaven per a l’adquisició conjunta d’un quilogram de cocaïna, exercint un d’ells com a interlocutor amb el proveïdor al qual acudien, recollint els diners de tots ells i sent qui personalment adquiria la droga.

Finalment es va establir un operatiu per a la desarticulació d’aquest grup que es va desenvolupar en dues fases; en la primera d’ella es van detenir a tres dels sospitosos al moment en què realitzaven una operació de compra de substància i el registre de tres domicilis. En la segona fase de l’operació es van realitzar altres quatre registres més i la detenció de la resta de membres del grup. Els detinguts són set homes i una dona, de 35 i 54, d’origen espanyol, als quals se’ls imputen un delicte contra la salut pública.

Intervingut més d’un quilo de cocaïna

Els registres es van realitzar en les localitats de MonserratVillar del Arzobispo, Sagunt, Altura i Bugarra i es va intervenir 1193 grams de cocaïna, huit quilograms de marihuana, 3.900 €, un vehicle, tres escopetes, una carabina, un dispositiu làser i útils i efectes per a la manipulació de la droga.

En un dels registres domiciliaris es va localitzar i va desmantellar una plantació de marihuana, així com la detenció posterior de la persona encarregada de la instal·lació i manteniment elèctric d’aquesta.

Els detinguts, tres d’ells amb antecedents policials, han passat a disposició judicial, decretant l’ingrés a la presó de tres d’ells.