La Policia Nacional deté als patrons d’una pastera que estaven interns en el CIE

El 24 de maig l'embarcació va arribar a les costes d'Almeria amb 17 immigrants

88

Agents de la Policia Nacional han detingut a València a dos homes de 29 i 53 anys, d’origen algerià, com a presumptes autors d’un delicte contra els drets dels ciutadans estrangers, després de pel que sembla patronejar una embarcació amb 17 immigrants. A alguns d’ells presumptament se’ls hauria cobrat prèviament 600 euros per a arribar a les costes espanyoles.

Les investigacions es van iniciar el 24 de maig en arribar una embarcació a les costes d’Almeria amb 17 immigrants i, després dels esbrinaments realitzats pels policies pertanyents a Frontex, detecten que entre ells es podrien trobar les persones encarregades de patronejar l’embarcació, per la qual cosa ho van comunicar a la Brigada d’Estrangeria, ja que serien traslladats al Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de València.

Patronejava l’embarcació i cobrava pel viatge a Espanya

Durant les investigacions, els agents van esbrinar que podien haver pagat a un home que coneixien i que es dedicava a portar persones a Espanya la quantitat de 600 euros, així com que aquest era l’encarregat de patronejar l’embarcació, així com que al costat d’aquest hi havia un altre home amb el qual compartia el timó de l’embarcació.

Com a conseqüència de les investigacions, els policies van esbrinar la identitat dels dos sospitosos, que es trobaven ingressats en el CIE i que van ser detinguts com a presumptes autors d’un delicte contra els drets dels ciutadans estrangers.

Els detinguts han passat a disposició judicial que ha decretat l’ingrés a la presó provisional.