La Policia Nacional deté en l’aeroport de València a un home per tràfic d’éssers humans

El sospitós presumptament actuava com a "passador" facilitant l'encreuament de fronteres de persones amb documentació falsa

lloguers

La Policia Nacional ha detingut en l’aeroport de Manises a un home de 57 anys i a una dona de 30, com a presumptes autors d’un delicte de tràfic d’éssers humans i de falsedat documental, respectivament. Tots dos han passat a disposició judicial.

Els ara detinguts tenien intenció d’agafar un vol amb destinació a Dublín. La dona anava acompanyada dels seus fills menors d’edat i va mostrar als agents que es trobaven en el control fronterer els documents de tots ells, sospitant els policies que aquests pogueren ser falsos en mancar de les oportunes mesures de seguretat.

PublicitatAVL

Al costat de la detinguda i els xiquets viatjava un altre home que, com van poder esbrinar els investigadors, presumptament actuava com a “passador”, exercint funcions de control i facilitant el pas fronterer de persones amb documentació falsificada.

L’anomenat “connection man” o “passador” és aquell que acompanya durant el viatge a les persones que pretenen travessar les fronteres il·legalment, assegurant-se que arriben a la seua destinació i tractant d’evitar que siguen identificades per les Forces i Cossos de Seguretat, tot això generalment previ pagament d’importants quantitats de diners.

Esta publicació està disponible en : Valencià