La Policia Nacional evita una sèrie de robatoris i deté a set persones a València

Cinc són dones portant bosses en l'interior de les quals portaven roba que generalment utilitzen per a canviar-se i no ser identificades

Agents de la Policia Nacional han detingut en una setmana a València a set persones, dos homes i cinc dones, de diverses nacionalitats, com a presumptes autores dels delictes de robatori amb força en domicili, consumats o en grau de temptativa. En alguns dels fets la col·laboració ciutadana va facilitar la seua detenció. Els policies els van intervenir en tots els casos eines i trossos de plàstics utilitzats en les obertures de portes.

En un d’ells va ser un veí en observar dins de la seua finca a tres dones que pel que sembla estaven manipulant les portes dels habitatges pel que va cridar a la Policia que en arribar van esbrinar que moments abans el requirent havia observat a una xica que semblava que cridava a timbres de l’edifici, resultant-li sospitós ja que aquests no sonaven.

Moments després, pel que sembla va escoltar sorolls en l’escala, per la qual cosa després d’apuntar-se a l’espiell va observar que algú la tapava parcialment amb la mà, i per l’espai que deixava lliure podia veure a una altra jove que mirava pel buit de l’escala. Mentre esperava l’arribada dels agents va observar com aquestes s’introduïen en altres portals dels voltants.

Els agents van donar una batuda per la zona no localitzant-les en un primer moment, però transcorregut un temps van observar per l’avinguda del Port a dues dones de característiques físiques similars a les aportades, que en veure de la presència policial, les dues dones van realitzar un canvi d’adreça sent interceptades a escassos metres, alhora que alertaven a una tercera que s’aproximava cap a elles amb gestos i crits, la qual cosa va provocar que fugira, sent també interceptada.

Les altres dues dones arrestades van ser sorpreses pel propietari en el seu habitatge quan es trobava en una habitació jugant a una videoconsola amb els cascos posats. Este les va perseguir i amb ajuda d’un altre veí va aconseguir donar-los abast en un carrer proper. En la persecució van tirar una bossa en el qual portaven roba i efectes com a tornavisos i trossos de plàstic utilitzats per a l’obertura de portes pel mètode de la relliscada.

Els homes arrestats en dos fets diferents van ser sorpresos pels propis agents, quan un d’ells havia aconseguit accedir a un domicili que es trobava en reforma, donant com a excusa als policies que havia llogat el pis però havia perdut la clau. L’altre arrestat va ser sorprès quan manipulava un pany sense arribar a accedir al seu interior gràcies a l’actuació policial. En tots dos casos els arrestats portava diversos tornavisos.

Els detinguts, en la seua majoria amb antecedents policials per fets similars, han passat a disposició judicial.

Publicitat