La “política útil” d’Errejón, Oltra i Baldoví ompli el Teatre Olympia

La coalició Més Compromís - Más País completa el fòrum de l'històric teatre valencià per "desbloquejar la situació política espanyola".

De l’amistat personal a l’amistat política, l’arriscat salt que han donat Joan Baldoví i Íñigo Errejón en estes cinquenes eleccions que col·leccionem en el nostre albarà polític de l’últim any. Així ho han aclarit en este primer acte en la capital valenciana de la breu campanya electoral que ens espera. Campanya innecessària per a alguns, qüestió en la qual han posat l’accent els líders polítics que, conscients de l’abstencionisme i el descontente polític que es respira en els votants, cansats ja de repetir en les urnes, es presenten com una opció “de desbloqueig polític i política útil”.

En l’acte han intervingut els representants de les llistes de Compromís per al Congrés, Ignasi Candela i Marta Sorlí, així com regidor de mobilitat i l’Alcalde de la ciutat de València, Giussepe Grezzi i Joan Ribó, posant l’accent tots ells en el cansament electoral, la importància d’una transició ecològica i la descarbonització de l’economia i la intenció de crear polítiques socials donades suport per partides pressupostàries. “Sabem governar en coalició, ho hem demostrat en els municipis, en la diputació i en la Generalitat. Costa fer els pressupostos, sí, però ens reunim i els cuses és fan. A Madrid això no saben fer-lo i no saben fer-lo perquè faltem nosaltres” deia Joan Ribó, en al·lusió a la impossibilitat de pactes de govern que hem viscut estos últims mesos.

També ha acudit a l’esdeveniment la sotssecretària de la Generalitat, Mónica Oltra, que ha secundat el discurs de la “política útil”: “En política, ningú té la veritat absoluta i tot el món pot ensenyar-te alguna cosa. Quan t’asseus a convéncer a algú, has d’estar disposat al fet que eixe algú et convença i per desgràcia, en política sembla que es parla molt però ningú escolta a ningú, que s’anteposen els egos a la vida real de la gent i per aqueixa raó, encara no hi ha govern” plantejava Oltra, “hi ha un senyor que es presenta moltes voltes i no aconsegueix els vots, i pel que sembla, es culpa de tots menys seua. Presenta un pressupost que no ix, avança eleccions, trau els vots i la gent vol fer-lo president i així i tot no fa govern. Jo crec que aquest senyor no vol ser president perquè a veure, qui en el seu sa judici, podent ser president, li dóna una altra oportunitat al trifachito“, recalcava la vicepresidenta. “Parlem de política útil des de l’experiència d’estar posant-lo en pràctica en ajuntaments, municipis i la Generalitat. La renta valenciana d’inclusió, aprovada en 2018, ha ajudat dues-centes vint-i-tres mil persones a eixir de la pobresa extrema, han crescut en un 87% les polítiques socials i la comunitat valenciana es la segona que més ha crescut en educació, hem invertit en el públic” deia Oltra explicant així el que anomenen “política útil”.

Errejón per la seua part, la definia com “la política que és capaç de realitzar xicotets miracles, té les coses clares i sap on vol arribar”. Per a l’exfundador de Podem, la raó d’unir-se al partit del somriure taronja “no és sols per a desbloquejar i tindre un govern progressista sinó també, per a inaugurar una nova política”. Com ja comença a ser costum en política, no ha faltat la referència a les paraules d’un poeta, en ste cas el gran Vicent Andrés Estellés. Amb la frase “No hi havia a València dos amants com nosaltras” ha definit Errejón la coalició Més Compromís – Més País. Transició ecològica, reforma laboral, finançament i federalisme, Errejón ha mantingut el to dels seus socis valencians però també ha exposat la responsabilitat política de formar govern i la necessitat de “fer un pas arrere” de tots aquells que no ho aconseguisquen, si es donara el cas en estes noves eleccions. “Ara és quan necessitem un govern que protegisca a la gent i garantisca el nostre futur” deia en al·lusió a la crisi econòmica esdevenidora. “Si volem un resultat diferent, calç votar coses diferents”.

Per últim, ha intervingut Joan Baldoví, únic diputat en el Congrés de Compromís. Ha parlat de l’acord amb Més País “És un acord entre iguals, entre gent que sap respectar-se i complir acords. Podem anar amb el cap ben alt perquè hem fet un bon acord que segur tindrà representació parlamentària” afirmava el suecà qui també sa mostrat contundent amb les acusacions rebudes pels simpatitzants d’esquerres de dividir més el panorama polític “Nosaltres no dividim, Compromís està ací des de molt abans que vingueren uns altres, legítimament, a presentar-se”. “Si no ens preocupem de la gent, perquè collons fem política” amb aquestes paraules rematava Baldoví l’intens acte polític en el teatre Olympia.

Podeu veure l’acte complet al següent enllaç: https://www.facebook.com/coaliciocompromis/videos/1386841701493814?vh=e&d=n&sfns=mo

CatalanSpanish