24.4 C
Valencia

La predel·la del Centenar de la Ploma s’exposa al públic al Museu de Belles Arts en la seua última fase de restauració

Les persones visitants podran seguir el procés de restauració i s'ha fixat un horari de 12.00 a 13.00 hores per a atendre les preguntes del públic.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

La predel·la del retaule de Sant Jordi del Centenar de la Ploma s’exposa a la sala del Cor (sala 19) del Museu de Belles Arts de València perquè els i les visitants puguen seguir en directe la restauració que n’està fent l’Institut Valencià de Conservació Restauració i Investigació (IVCR+i).

La predel·la del segle XV va arribar a València el mes d’abril de 2019 procedent del Victoria and Albert Museum de Londres i està sent investigada i restaurada per l’IVCR+i. Tal com es va anunciar, l’última fase de restauració, la que correspon a la reintegració cromàtica, es farà de cara al públic.

- Publicitat -

El personal tècnics que fa la restauració treballen en el seu horari habitual de 8.00 a 15.00 hores i han establit un horari d’atenció al públic per a contestar a les preguntes que els formulen de 12.00 a 13.00 hores.

Les tasques que es faran són: en la primera fase d’intervenció es reintegraran les xicotetes llacunes que presenta l’obra amb pigments a l’aigua, i una segona fase d’ajust o retoc amb colors al vernís. La tècnica que s’emprarà és el ‘rigattino’ o puntillisme, que és totalment discernible de l’original. Aquesta intervenció és reversible, i els criteris d’aquesta han sigut consensuats amb els tècnics del Victoria & Albert Museum.

- Publicitat -

A causa de les condicions de seguretat per a previndre contagis de la COVID-19 que regeixen en tot el museu, la sala té aforament limitat. Hi haurà una televisió amb el vídeo que explicarà tot els estudis científics i procés de restauració al llarg d’aquests mesos.

La predel·la ha sigut visitada per la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, el director del Museu de Belles Arts, Carlos Reyero, i la subdirectora de l’IVCR+i, Gemma Contreras.

Gòtic internacional valencià

- Publicitat -

El retaule del Centenar de la Ploma, atribuït a Miquel Alcanyís i Marçal de Sax -i probablement altres pintors establits a València- i pintat a inicis del segle XV, estava situat a la desapareguda església de Sant Jordi de València. Aquest retaule és un referent fonamental del gòtic internacional valencià i representa en una de les seues escenes principals la batalla del Puig, que va obrir les portes a la conquista de València en 1238.

Es va signar un conveni amb el Victoria and Albert Museum de Londres perquè la predel·la del retaule fora traslladada a València perquè l’IVCR+i en poguera fer una investigació multidisciplinària que comprén tres aspectes: la història de l’objecte i l’estudi històric estilístic (historiadors) i l’estudi material (restauradors i científics de l’art).

La predel·la ha sigut sotmesa a un procés d’intervenció de restauració i a una sèrie de tractaments per a, d’aquesta manera, tornar a l’obra un estat de conservació adequat. Estarà exposada al Museu de Belles Arts fins al mes d’octubre, quan tornarà al museu de Londres.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -DiVal

Segueix-nos

13,076FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_Calistenia
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Mor l’actor Sean Connery als 90 anys

El reconegut actor britànic compta amb una àmplia trajectòria en la indústria cinematogràfica entre la qual destaca la seua estel·lar interpretació de James Bond.

Sanitat confina la residència universitària “Ausias March” de València després de detectar 72 casos positius

La consellera Ana Barceló dicta una resolució per la qual els residents hauran de romandre en aïllament durant 10 dies

Una primera anàlisi de les aigües residuals detecta una alta concentració de covid-19 a Llíria

La setmana vinent es prendran noves mostres per a anticipar-se a l'evolució epidemiològica

Nit de greus disturbis a Burgos i Barcelona contra l’Estat d’Alarma

A Barcelona va haver-hi desenes de ferits i 12 detinguts després d'alguns saquejos.

La Diputació de València activa el teletreball per a la mitat de la seua plantilla

• L'objectiu de la corporació provincial, amb una plantilla de 1.200 treballadores i treballadors, és garantir els serveis que presta la institució preservant la salut del funcionariat
- Advertisement -

: Valencià