27.4 C
Valencia

La presència de Covid-19 en aigües residuals “s’estabilitza” a València però augmenta en alguns barris

La presència de la Covid-19 "s'ha estabilitzat" en el conjunt de la ciutat de València, encara que en diverses zones la tendència és "ascendent", en concret en els barris de Tres Forques, Fontsanta, Malilla, Torrefiel i el districte de Ciutat Vella, alguna cosa que ve a significar que el nivell de restes de virus detectats en aigües residuals per la Delegació del Cicle Integral de l'Aigua en estos barris "ha pujat".

- Publicitat -AVL

“Això ens obliga a ser prudents i actuar de manera preventiva per a evitar rebrots, l’objectiu és baixar la incidència del virus mitjançant el reforç del control del compliment de les mesures ordenades per les autoritats sanitàries, especialment l’ús obligatori de màscares”, ha assenyalat el Regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano.

Per part seua, la regidora del Cicle Integral de l’Aigua, Elisa Valía, ha assenyalat que “gràcies a esta eina estem veient com podem anticipar-nos, ja que es corresponen els nostres increments amb els increments posteriors de *PCR i per tant tenim més capacitat d’anticipació per a poder prendre millors decisions”.

La col·laboració entre totes dos regidories s’ha mostrat “eficaç” per a controlar la incidència de la infecció. Així, en els barris que s’han assenyalat com a “prioritaris”, d’acord amb les anàlisis en aigües residuals, els nivells “han descendit de manera ostensible” després d’intensificar la Policia Local la vigilància en estes localitzacions.

“La responsabilitat última sempre està en mans de cadascun de nosaltres, no es pot posar un policia en cada cantonada, ni es poden controlar unes certes activitats que entrarien a l’àmbit del privat, estem per a vetlar pels drets de tota la ciutadania”, ha insistit Cano.

“RISC DE BAIXAR LA GUÀRDIA”

Per les dades que es manegen les activitats socials i les relacionades amb l’oci, semblen estar en l’origen d’alguns dels rebrots. Per això, des de la Delegació de Protecció Ciutadana es recorda “el risc de baixar la guàrdia”. En este sentit, Aarón Cano ha indicat que “els qui estan perdent el respecte al virus ens posen en risc a la resta”

“No em cansaré de repetir-ho: en el cotxe sempre cinturó de seguretat i en els espais públics la màscara”, ha remarcat, al mateix temps que ha destacat que estes mesures “salven vides”.

En este sentit, Cano ha recordat les més de 2.500 denúncies relacionades amb la utilització d’este mitjà de protecció que s’han imposat a la ciutat de València.

“La solució no està en mans de la Policia Local”, ha agregat, al mateix temps que ha precisat que “mentre no existisca una vacuna que es demostre eficaç depén de cadascun, és l’única manera de controlar el virus”, ha indicat Cano, que ha recalcat l'”enorme esforç” de la Delegació de Protecció Ciutadana durant la pandèmia per a “garantir els drets del conjunt de la ciutadania”.

La regidora responsable del Cicle Integral de l’Aigua, Elisa Valía, ha apel·lat també a la responsabilitat ciutadana en el compliment de les recomanacions de seguretat, “alhora que la impliquem oferint informació i transparència”.

En relació amb les anàlisis d’aigües residuals, ha apuntat que esta eina “és un exemple per a conéixer la gravetat del que ocorre en els nostres barris i actuar en conseqüència”.

Finalment, ha destacat que la presència del virus en les aigües residuals “permet treballar amb asimptomàtics, una de les claus de la gestió d’esta crisi” i ha afegit que “s’actua amb més vigilància sobre els barris amb majors índexs”.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,677FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Pedro Sánchez descarta un nou confinament per a tota Espanya

Tot i que hi ha matisat que "no es pot tancar cap porta."

Gent Gran organitza tallers virtuals d’envelliment actiu en Castelló

La Regidoria estudia recuperar la presencialitat dels cursos de cara a 2021 si la situació epidemiològica ho permet.

La Diputació de Castelló activarà el 15 d’octubre una nova edició del programa Castelló Sènior

El termini d'inscripcions per al programa estarà obert entre el 15 i el 30 d'octubre de 2020, amb un total de 10.000 places disponibles que s'estructuren en 3 programes vacacionals.

Busquen casa per a 96 gats despres de desnonar al seu amo a Gandia

Protectores d'animals i l'Ajuntament de Gandia busquen una llar per a 96 gats que han hagut de ser acollits després del desnonament del seu amo, que convivia amb tots ells en un pis.

Dos motoristes morts en un accident de trànsit a Benicàssim

La Unitat d'Atestats i Investigació d'Accidents de la Policia Local de Castelló investiga les circumstàncies del sinistre.
- Advertisement -

: Valencià