La professora assassinada a Huelva va estudiar un programa de voluntariat de valencià a Elx en 2017

Els col·legis de la localitat il·licitana han realitzat un minut de silenci a les 12 del migdia en senyal de repulsa per la innecessària mort de la professora zamorana

La professora assassinada, Laura Luelmo, va estar en el programa de voluntariat del valencià i en el laboratori d’idiomes de l’anglés en la Universitat Miguel Hernández, l’any passat a Elx. La regidora d’Educació del municipi il·licità, Patrícia Macià, ha declarat que va estar intentant millorar el valencià, encara sent de Zamora, i ha lamentat aquesta mort. Tant l’alcalde d’Elx, Carlos González, com la regidora d’Educació, s’han concentrat en un dels col·legis de la ciutat il·licitana per a guardar un minut de silenci en repulsa per l’assassinat de la professora. El primer edil ha expressat la seua consternació i dolor pel qual estima com un crim terrible. També ha volgut manifestar la seua solidaritat i el seu afecte cap a la família de Laura Luelmo i va avaluar positivament que els centres educatius sortissen als patis per a procedir al minut de silenci, “per a llançar un missatge clar, no només de solidaritat, sinó també un missatge de valors vinculats a la igualtat entre homes i dones, i a la necessària adopció de mesures tendents per a acabar amb aquesta terrible xacra que és el masclisme violent que aniquila tantes vides d’una forma absolutament innecessària”, ha assenyalat González.

professora Actualitat Valenciana
Josep Manel Sánchez

El professor del Col·legi Ferrández Cruz d’Elx, Paco Herrero Valero, que fa trenta anys que està en aquest col·legi encara que és natural de Salamanca, descrivia que té companys de professió que són de Zamora que coneixien a Laura Luelmo i que la notícia els ha agafat com un gerro d’aigua freda. La docent assassinada era d’un poblet de Zamora i el professor del col·legi d’Elx anava coneixent la notícia a través de missatges de companys de professió. “Des de fa diversos anys portem celebrant i ressaltant el respecte amb les criatures, per a inculcar-los el respecte a la no violència de gènere, ho hem celebrat fa unes setmanes, i llavors ara és com si hagués caigut en sac trencat”, assenyalava Paco Herrero i afegia que “quan ocorre una cosa així es queda un aclaparat i fred, sabent que la professora havia deixat la seua terra per a anar a Andalusia al seu primer dia de treball com a mestra”.

professora Actualitat Valenciana
Josep Manel Sánchez

La resposta de l’ADDA a Elx

Quant a la proposta del president Provincial per a construir un ADDA a Elx, el primer edil il·licità li ha semblat positiva aquesta decisió presa d’una de les propostes realitzades pel seu equip de govern i transmesa durant una reunió l’any passat en la Diputació d’Alacant. La trobada al qual es refereix Carlos González va ocórrer el 26 de març de 2017, en la Diputació Provincial i l’alcalde d’Elx li va exposar el problema de les inversions a Elx, sent una de les segones ciutats més poblades de la província. “Elx ha estat una ciutat maltractada pels governs de la Diputació Provincial durant vint anys, les abundants inversions dels quals han anat a parar al municipi d’Alacant i s’han realitzat inversions minúscules a la ciutat”, ha destacat González. El plantejament del primer edil era que es canviés la política d’inversions respecte a Elx. D’aquella reunió va sortir la restauració ambiental de l’entorn del pantà i l’altra inversió era la d’invertir precisament en aquest Palau de Congressos que ara, es pretén construir.

Publicitat