19 C
Valencia

La proposta de reforma del pacte de Fadrell: Festes per a Compromís i Cultura per al PSOE

El PSOE ha fet la proposta oficial d'intercanviar les regidories, hi haurà una pròxima reunió el dimecres vinent.

- Publicitat -AVL

Comencen les noves negociacions sobre el pacte de Fadrell: sobre la taula el PSOE ofereix la regidoria de Festes i a canvi demana la de Cultura. Encara que d’esta proposta encara no hi ha resposta, sí que s’ha coincidit des de Podem, PSOE i Compromís en la necessitat d’un ambient de diàleg.

Els interlocutors en la reunió han sigut per part del PSOE: Paco Gil, Omar Braina, Isabel Granero i Ramon Marín. Per la part de Compromís Verónica Ruiz, Belén Bachero, Joan Antoni Ginés i Miguel Ginés i per Podem EU han estat Raúl Beltrán i Silvia Peris. Tot i que la reunió ha tingut lloc a la seu del PSOE, ha sigut Podem el que ha entrat a la reunió com a mediador i garant del pacte de Fradrell.

Raúl Beltrán, portaveu de Podem-EU ha valorat la reunió com a “positiva, per reunir-se i gestionar i tractar de resoldre el conflicte de festes”. Des de Podem asseguren que hi hauria “tal volta alguna proposta en la qual se sentirem més còmodes tots els membres de l’acord de Fadrell.”

Miguel Ginés, portaveu de Compromís, va més enllà i vol “estudiar tot l’acord de Fadrell” i fer esmenes en el pacte de Fadrell signat el passat mes de juliol, ja que estes esmenes permetran “millorar també la gestió i desenvolupar uns pressupostos de progrés per a Castelló”. Respecte al tema de Festes, Compromís espera abordar el pròxim dimecres la disparitat de posicions respecte a la necessitat de constituir una nova Junta de Festes.

El problema de fons i els pressupostos, sense tocar

Tot i que les festes van ser el detonant de la relació entre Compromís i PSOE, esta no era sinó la punta de l’iceberg: les atirantasses entre les dos formacions han sigut més pròpies d’un final de legislatura i una perspectiva electoralista i no d’un govern que inicia el seu camí amb quatre anys al davant.

Sobre la situació de Fons Paco Gil, secretari general del PSPV de Castelló de la Plana ha assenyalat que “ens hem cenyit al tema de festes, que estava pendent, estem a l’espera de la valoració de la proposta i ja obtindrem resposta”.

Els pressupostos 2020 tampoc han sigut objecte de debat, encara que el temps corre i s’ha iniciat l’any i els pressupostos no estan encara ni en fase de negociació.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,773FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Borriana redistribuirà les seues àrees de competència delegades per l’Alcaldia

Després de la dimissió del regidor socialista Javier Gual "per motius personals" i la pròxima incorporació d'Ester Meneu en l'equip municipal de govern.

Detectats brots de coronavirus a Castelló, Orpesa, Onda i Benicarló

La província de Castelló ha registrat en 24 hores un total d'11 brots.

Sanitat prorroga durant 21 dies més les mesures restrictives per a la Comunitat Valenciana des de dilluns que ve

La Comunitat Valenciana registra 707 nous casos de coronavirus i 688 altes a pacients

L’AVL reivindica la figura literària de Carmelina Sánchez-Cutillas

Dona rebel, apassionada, lluitadora, forta, a més d’escriptora excepcional de les lletres valencianes del segle XX han sigut alguns dels molts qualificatius pronunciats en la Jornada Feminari en homenatge a Carmelina Sánchez-Cutillas, Escriptora de l’Any 2020, organitzada per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

La Generalitat convoca oposicions per a formar part de l’escala d’orientadors de Labora

Amb aquestes proves Labora pretén oferir estabilitat a un servei fonamental per a la ciutadania
- Advertisement -

: Valencià