La província de València recorda a les dones assassinades per violència de gènere

Per si no hi haguera suficient, i com una broma del destí, que no té gens de gràcia, hui una dona de 26 anys ha sigut assassinada a Tenerife per la seua parella.

Publicitat

La majoria dels ajuntaments de la província de València llueixen en les seues fatxades un llaç morat i fins i tot les seues llums han canviat de color per a commemorar el 25N, dia contra la violència de gènere o contra la dona.

A més de tot això, en la gran majoria de les ciutats de la província esta vesprada es realitzaran actes de protesta, per a reivindicar més ajudes i accions per a acabar amb esta xacra, que ja s’ha saldat la vida de 52 dones des de principi d’any.

PublicitatRovira  

Així mateix, durant tot el dia de hui, també s’ha procedit a llegir manifestos de repulsa, acompanyats de minuts de silenci o actes simbòlics per a recordar a les assassinades.

Des dels consistoris s’hi ha convocat durant el mes de novembre moltes activitats per a conscienciar a la gent d’esta xacra que ja ha deixat almenys 43 orfes i conscienciar que la violència mai és el camí i l’assassinat, el final perquè una dona no fa el que l’home li demana o desitja.

Per si no hi haguera suficient, i com una broma del destí, que no té gens de gràcia, hui una dona de 26 anys ha sigut assassinada a Tenerife per la seua parella.

Albal tanca els actes del 25N amb la lectura del manifest i la implicació dels joves

Amb la lectura del manifest reivindicatiu, Albal tanca els actes commemoratius del 25N Dia Internacional de l’Eliminació contra la violència de gènere que s’han emmarcat en la III Setmana de la Igualtat. A les 12 hores, l’alcalde Ramón Marí i la regidora de l’àrea delegada, Melani Jiménez, han presidit la jornada al costat de membres del seu govern, personal del consistori, alumnat de l’institut, el col·lectiu “Per la Sororitat”, veïns i veïnes de la localitat. En total, quasi 200 veus visibilitzant missatges a favor de la llibertat i la dignitat de les dones i en contra del masclisme i la violència.

En el seu discurs, l’edil d’Igualtat ha reivindicat la lluita contra el masclisme i la violència contra les dones “és una prioritat” i que esta xacra social, “no es debat, es combat”. Per part seua, l’alcalde ha reivindicat més recursos per a lluitar contra la violència.

Cadires buides a Cullera per a simbolitzar les vides trencades de la violència masclista

Cadires buides per a simbolitzar les vides trencades de la violència masclista. Amb motiu del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones, l’Ajuntament de Cullera ha recordat de forma simbòlica totes i cadascuna de les víctimes que enguany s’ha cobrat este terrorisme al nostre país.

Ho ha fet durant la celebració de l’acte central de la Setmana contra la Violència de Gènere que ha tingut lloc este migdia en els Jardins del Mercat. Allí s’ha escenificat la performance ‘Cadires buides, vides trencades’ a càrrec de Tramant Teatre. En ella s’escenifica que amb cada assassinat les cadires es buiden i les vides del voltant de les víctimes es trenquen per sempre. La performance clama «No més cadires buides, no més vides trencades. Ni una menys» i denuncia que cal donar una resposta integral a les víctimes i a tot el seu entorn: a les dones i als seus fills i filles, a les amistats i a la família.

En la representació han participat xiquets i xiquetes dels centres educatius de Cullera i les associacions del Consell Municipal d’Igualtat. Tots han llegit el nom de totes les assassinades mentre col·locaven una papallona en la cadira que deixen buida cadascuna de les víctimes. L’alumnat del CEIP Doctor Alemany també ha interpretat un arranjament de la cançó ‘Dona’, d’Eva Goméz, i ha clausurat l’acte amb una batucada.

Alfafar recorda a les víctimes de la violència masclista

L’Ajuntament d’Alfafar, a través de l’àrea d’Igualtat, ha commemorat hui el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona amb un acte institucional celebrat este matí en la plaça de l’Ajuntament de la localitat que ha comptat amb la presència de l’alumnat dels centres educatius de la localitat. En ell s’ha realitzat la performance “Passos contra la violència de gènere” i la regidora d’Igualtat, Fina Carreño, ha llegit un manifest de condemna d’este tipus de violència i en memòria de les dones assassinades.

Almussafes alça la seua veu contra la violència de gènere

Almussafes s’ha manifestat públicament contra la violència de gènere en la concentració celebrada a les 12.45 hores de hui dilluns, 25 de novembre, en la plaça de l’Ajuntament amb motiu de la commemoració del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones.

Un any més, el propi consistori municipal i l’Associació de Dones Progressistes han unit forces per a alçar la seua veu de denúncia i condemna enfront de qualsevol acte que atempte contra la integritat i dignitat de la dona, i de defensa d’una societat justa i igualitària, sense violència, en la que les dones i els hòmens puguen participar equilibradament en tots els àmbits i prendre conjuntament les decisions que els afecten.

PublicitatJuega Limpio Orihuela