La reforma del finançament serà “la primera i més contundent” reivindicació de la Generalitat al Govern d’Espanya

Soler ha recordat que la reforma del sistema no depèn solament del govern, que no té majoria absoluta, sinó del Parlament, per la qual cosa "cal ser prou seductors davant tots els grups per a dir que açò no pot seguir així"

El conseller d’Hisenda, Vicent Soler, ha assegurat aquest divendres que el Govern valencià és “una pinya” quant a la reclamació de la reforma del finançament just per a la Comunitat Valenciana i ha avançat que “pel seu lloc serà la reivindicació primera i més contundent al Govern i al Parlament espanyol”.

Així ho ha assenyalat en la roda de premsa posterior al ple del Consell, en la qual ha recordat que l’actual situació a Madrid és “rara”, amb l’Executiu en funcions, però una vegada hi haja un de nou li exigiran “governe qui governe –esperem que el senyor Sánchez– el finançament quan la cosa s’estabilitze”.

Soler ha recordat que la reforma del sistema no depèn solament del govern, que no té majoria absoluta, sinó del Parlament, per la qual cosa “cal ser prou seductors davant tots els grups per a dir que açò no pot seguir així”.

No obstant açò, ha reconegut que “el primer que ha de moure fitxa és el Govern” i això és el que li exigiran, “que moga fitxa des del primer dia que puga fer-ho”. “No hi ha dubte per la nostra banda” en eixa petició, ja que el finançament autonòmic actual “és el mal major i el mal previ a tot”.

ValenciàEspañol