La regidoria d’Immigració d’Elx presenta un espectacle d’integració social en l’Hort de Baix

L'associació Amic Mira Espanya organitza aquest esdeveniment amb música en directe, dansa, gastronomia i activitats infantils

La regidora d’Immigració, Teresa Macià, ha presentat l’acte Iberoamèrica Sense Fronteres organitzat per la delegació d’Amics Mira Espanya la portaveu dels quals, Lucia Padilla, ha explicat que consisteix aquest esdeveniment que tindrà lloc l’11 de novembre en l’Hort de Baix a partir de les 12.30 del matí fins a la set de la tarda i l’entrada és gratuïta. “Amb aquest acte el que pretén és congregar al col·lectiu d’associacions d’immigrants que hi ha a la nostra ciutat”, ha assenyalat Macià, que també ha posat recalcament en les iniciatives que realitza la seua regidoria i de l’estudi que mostra la població d’immigrant que està penjat a la web de l’Ajuntament. L’associació Amics Mira Espanya porta uns mesos a Elx i és una organització sense ànim de lucre, que porten des del 2010 fent un treball de caràcter soci comunitari, recolzant al col·lectiu immigrant i als sectors més vulnerables de la societat. “Aquest primer esdeveniment és per donar visibilitat una mica a l’associació, però també, a totes aquestes persones que tenen ganes de compartir, d’ajuntar-nos, de gaudir…, perquè d’això es tracta”, ha matisat Padilla. Aquest esdeveniment està enfocat en la diversitat cultural tant a escala nacional com d’altres països.

El cartell d’actuacions ho componen nou artistes predominant la música i la dansa, entre els quals destaca: “#LUTBiStudio” amb dansa contemporània; “Clave Soul” amb un espectacle de flamenc fusió; “The Route Jazz Quarter” amb música de jazz; “The Inexplicable” amb música Pop Rock; “Kilombo Kilombé” amb música percussionista; “Tony Blaya” cantautor murcià que presentarà alguns temes del seu últim treball; “Kamy Bonz” és una solista alacantina que va participar en el programa de la Veu Kids fa alguns anys; “Conquista Folklòrica” que mostraran un espectacle de dansa equatoriana i “Juventudes Mira” que oferiran danses i cançons. A més de la música en directe i de la dansa també hi haurà activitats infantils, gastronomia colombiana i mediterrània.

El component del grup The Inexplicables, Miguel Celdrán, va mostrar la seua tristesa per la defunció recent del músic il·licità Àngel Alfosea, el qual, romandran les seues restes mortals en la sala número 3 del Tanatori Aljub fins demà, la missa del qual tindrà lloc a les 18.00 hores, per ser incinerat després en el Tanatori de Carrús. Una vegada que va lamentar la defunció del seu amic músic, Celdrán va descriure la seua participació dient que “parle en representació del grup The Inexplicables el qual, estem formats per gent ja jubilats i tenim un professor que toca el baix i dues guitarres acústiques”, el trio musical toca temes en espanyol de Pop Rock, de folklore americà, boleros, incloent-hi en el seu repertori temes de Joaquín SavinaLoquilloManolo Tena, Ariel RotCalamaro i fins i tot Eric Claptón. Daniel Jover Machuca va ser l’altre músic, component del grup The Route Jazz Quarter, que va acompanyar en la presentació d’aquest esdeveniment del qual es va mostrar agraït per comptar amb ells.

: Valencià

Publicidad