La relíquia de la Santa Faç està custodiada dia i nit fins que arriben les monges de les clarisses assignades

El Camí de Santiago recuperar una ruta que passe pel Santuari on es troba la relíquia que no canviarà d'ubicació ni serà traslladada a cap lloc

El rector del Santuari Santa Faç de la Misericòrdia, José Luis Casanova, va demanar serenitat per algunes notícies aparegudes en mitjans de comunicació on es parlava del trasllat de la relíquia, el tancament del monestir o la petició veïnal sobre la volta de les monges de les clarisses que se li feia al Vaticà. El rector ha recordat que el Santuari està obert perquè es puga entrar a resar a la Santa Faç, “la relíquia roman en el seu Cambril i ningú mai ha pensat a traslladar-la”, ha explicat Casanova que ha afegit que “s’està treballant amb intensitat perquè al més aviat possible hi haja una comunitat de monges de les clarisses”. El que no se sap es para quan vindran les monges, mentrestant, s’està realitzant una vigilància per part d’associacions veïnals, institucions, seminaristes i fins i tot fidels.

La membre de la institució de Consagrades Ignis Ardens, Manuela Candel Martínez, ha sigut una de les coordinadores de la vigilància que s’estan realitzant de dilluns a diumenge ininterrompudament nit i dia. Els membres del Moviment Petita Família de Betània, José Martínez i Cristina Ferrándiz són un matrimoni que també s’encarrega de les labors de coordinació en la vigilància de la relíquia. “Com diu el pare José Luis està sent molt bell perquè veiem que no només els fidels d’Alacant, sinó de tots els voltants, de Novelda, de Sant Vicent del Raspeig, d’Asp…, doncs tots molt interessats a fer torns a la Santa Faç”, ha assenyalat Cristina Ferrándiz, agregant que “no només la custodien, també resen a la relíquia, que no s’arriba a quedar sola a cap moment”.

Santa Faç Actualitat Valenciana
Josep Manel Sánchez

En ser un Any Jubilar estan previstes diverses iniciatives com la del dissabte 15 de desembre vora les 10:30 que tindrà lloc una marxa d’adolescents des de Santa Faç a Sant Vicent del Raspeig. El diumenge 23 de desembre al migdia, al voltant de les 12 hores, xiquets, jóvens i majors agafaran el Xiquet Jesús dels seus betlems perquè siguen beneïts en la parròquia de la Santa Faç. El diumenge 30 de desembre tindrà lloc una altra benedicció, en aquest cas a embarassades i a les famílies en una missa que se celebrarà a les 12. Amb l’Associació Amics del Camí de Santiago a Alacant, estan intentant recuperar la Santa Faç com a punt important en aquesta ruta. El rector del Santuari va declarar als mitjans, que estan preparant una rèplica de la Santa Faç perquè la veneren en hospitals, residències d’ancians i centres penitenciaris, llocs on la gent li resultaria impossible desplaçar-se fins al monestir. “La Santa Faç no és una peça de museu a guardar solament, sinó que, la Santa Faç és el rostre de Jesucrist que vol proximitat”, ha destacat Casanova. Encara que l’Ajuntament d’Alacant ha llevat les dependències fixes de la policia, passant-se una patrulla de tant en tant, el rector ha comentat que “la coordinació entre el Capítol i l’Ajuntament com a patrons de la Santa Faç és constant i intensa, per la qual cosa, mútuament ens coordinem i tenim la confiança que cadascú compleix amb la seua responsabilitat”.

Publicitat